Stereo eller surround, vad är bättre?

Medlem
Stereo eller surround, vad är bättre?

Tjena

Jag letar efter nya headset där det ska mest användas till gaming som Cs:go, där "positional audio" är viktigt med andra ord (höra steg på avstånd). Lurarna ska och fungera bra till andra spel som Far cry och sedan kolla på film och lyssna på musik.

Jag har kollat på Turtle Beach Ear Force Z22 som har stereo inte surround, så jag läste lite och kom fram till att om man har stero så är det verkligen inte bra att använda de till spel som csgo och battlefield där det är viktigt att avgöra var motståndaren är genom att höra fotsteg . Är det verkligen sant att stero lurar inte räcker till?. Sedan har jag läst på reviews av lurarna om man spelar spel som csgo kommer man bli besviken men ananrs är ljudet bra.

Har någon nån erfarenhet om detta ämne eller erfarenhet om lurarna. Eller kan rekommendera några andra?

Min budget ligger runt 500-600 kr, jag vet att budgeten inte är så stor men får det man betalar för

Tack

Nu var det ett bra tag sen jag använde ett stereo-headset, men jag minns att det var en stor skillnad när jag bytte till surround. Om man nu vill spela just CS:GO kan det nog vara bra att skaffa ett surround-headset så man hör var alla är, men jag vet inte riktigt hur bra kvalitet man kan få för en femhundring. Jag har några polare som använder ett sånt här headset: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=403908 och det verkar funka bra.

Medlem

Surround i headset/hörlurar är det absolut värsta som finns. Tar ett par billiga stereolurar över surroundlurar värda 2-3k vilken dag som helst.

Medlem

in-ear lurar för 40 spänn ifrån classe olson slår dom flesta headseten i csgo

Medlem
Skrivet av jamorro:

in-ear lurar för 40 spänn ifrån classe olson slår dom flesta headseten i csgo

Tack för svaret, så skulle dom lurarna jag länka fungera?

Medlem
Skrivet av kebbe:

Surround i headset/hörlurar är det absolut värsta som finns. Tar ett par billiga stereolurar över surroundlurar värda 2-3k vilken dag som helst.

Tack för svaret, så skulle de lurar jag länka fungera?

Medlem

Jag kör dessa http://www.plantronics.com/au/product/gamecom-780 personligen så tycker jag att ljudet är väldigt bra, och även om jag inte skulle gilla surround ljudet så kan jag stänga av det genom att trycka på en knapp på headsettet.

Det enda jag inte tycker om med dessa är att kåporna är mer eller mindre fyrkantsformer, sist jag såg ett öra så var det mer ovalt än fyrkantigt. Och har man dumbo öron som mig så var det en smärtsam upplevelse till en början.. tills jag fick fyrkantiga öron..


signatur

Variations Livesändare på Twitch
https://www.twitch.tv/arahorplays

Medlem

Det finns bara ett par surround-hörlurar som är värdig namnet, och det är Psyko. I stället för att ha membranen ihopträngda i själva kåporna så sitter de i huvudbandet, och varje kanal leds sedan genom gångar.

Jag har testat en hel del surround-lurar, och ingen har varit i närheten av dessa. De är inte bäst när det kommer till ljudkvalité, men vill man ha det bästa surround-ljudet så är det dessa man ska välja. Nu säger jag inte att ljudkvalitén är dålig, utan bara att det finns bättre alternativ. Framför allt om man tittar på stereolurar.

Är dock osäker på om de säljs i Sverige, men finns både på Ebay och Amazon.

Medlem

Men stereo skulle fungera till spel som Csgo? Som dom lurar jag länka?

Tack för svaret

Medlem
Skrivet av Goldenpants:

Men stereo skulle fungera till spel som Csgo? Som dom lurar jag länka?

Tack för svaret

Klart att det fungerar. Jag kör med 2.0 utan problem då det inte finns surroundlurar som ger tillräckligt bra ljud för en sån audiofil som man är. Har du tillräckligt bra ljudkort och lurar så kan du urskilja i vilken riktning ett ljud kommer ifrån, trots att du bara har två kanaler.

Hjärnan är kapabel till mer än vad man tror

Dock kommer äkta surround alltid att vara bättre än 2.0. Men vill du köpa Turtle Beach så slå till. Du kommer säkert bli nöjd med köpet.

Medlem

det är lättare att uppfatta vart ljud kommer ifrån med in-ear lurar för 99kr än med mina beyerdynamics hörlurar för 2500, klicka bojkotts länk och testa. sen är ljudkvaliten sämre men det skiter man i när man lirar cs. dagens inbyggda ljudkort duger gott till spel. har bara testat några billigare turtle beach och det var rent skräp, vet inte hur deras dyrare funkar, bara läs reviews! favoritmärket till spel har alltid varit sennheiser för mig

Medlem

Jepp, stereo räcker gott och väl med hörlurar, i alla fall om spelets ljudmotor är bra.

Se den här videon:

1
Skriv svar