Vilken bok / böcker läser du nu, och varför?

Medlem
Skrivet av Kamp:

bjosarn; eftersom jag har läst "Lilla röda" så måste jag nu vara kommunist enligt ditt resonemang.

Det jag påpekade var att det finns ett växande intresse för dessa filosofer i extremhögerns hörn i hela Europa. Att du läser den förvånar mig inte.
Jag har läst stycken ur den, men jag är långt ifrån lik dig.

Citat:

Du kanske ska ta och tänka dig för innan du yttrar dig nästa gång. Du framstår bara som trångsynt, vilket du iofs är.

Var det något av dina tomma hot igen? Jag menar du gömmer dig bakom internetidentitet och försöker prata ner människor som bevisligen ligger på en högre nivå än dig.
Och jag erkänner, du tog mig på bar gärning. Jag är trångsynt när det gäller människor som anser att fascismen och diktaturer är det tuffaste som finns. Men bevisa mig gärna fel.

Citat:

Nog med OT.

.

Boktips:
Slaget om svenskheten: ta debatten med Sverigedemokraterna

Citat:

Slaget om Svenskheten av Anna-Lena Lodenius och Mats Winborg är en grundlig genomgång i 25 kapitel av Sverigedemokraternas politik och ideologi byggd på intervjuer med partiföreträdare på olika nivåer och på läsning av partiprogram, motioner, uttalanden, artiklar, hemsidor och andra dokument.

Boken är en inspirations- och kunskapskälla för den som vill "ta debatten med Sverigedemokraterna" med rejäla fakta i bagaget. Lämplig också som grund för studiecirkelmaterial


signatur

"A word to the wise is infuriating." - Hunter S. Thompson
http://www.fz.se/bloggar/min_kamp/

Medlem

Ahh! Nej justja, jag är fascist/högerextremist & fasiken vet allt, för att DU säger det. Alla som inte passar in i er skeva världsbild er fascister. Tror jag även de flesta här kan hålla med om. Tycker man inte som valfritt bokstavsbarn(läs: AFA/RF/UV mm) så är man fascist så är det baram punkt slut.

Tomma hot? Absolut inte. Hade jag velat hota dig så hade du garanterat märkt det. Att jag sedan skulle gömma mig bakom någon internetidentitet är helt fel. Vill du träffas så är det bara att dra iväg ett PM så.

Hahaha! Högre nivå? Kliv ner från din höga häst lilla gubben.
Din "höga nivå" handlar om ett trycka ner människor med åsikster som inte passar dig. Själv anser jag knappast det vara en hög nivå.
Snara en rätt så låg sådan.

Har vi några personer på detta forum som anser att fascism och diktatur är det tuffaste som finns? Själv har jag inte stött på några.

Medlem

Läs trådens titel.


signatur

"No one will be left to prove that humans existed". - Dave Mustaine

Medlem
Skrivet av Kamp:

Ahh! Nej justja, jag är fascist/högerextremist & fasiken vet allt, för att DU säger det. Alla som inte passar in i er skeva världsbild er fascister. Tror jag även de flesta här kan hålla med om. Tycker man inte som valfritt bokstavsbarn(läs: AFA/RF/UV mm) så är man fascist så är det baram punkt slut.

Men skojjar du? du har ju erkänt att du är en vitmakts förespråkare, är du inte fascist? du är inte medlem på info14, du är inte högerextrem? du firade inte nationaldagen på tyresö slott tillsammans med nästan alla kända högerextrema nationalism grupper som finns i sverige?
Du har aldrig spridit extremhöger propaganda på Fz?

Försök inte förneka det helanu..

Skrivet av Kamp:

Vill du träffas så är det bara att dra iväg ett PM så.

Skumt för jag minns att jag drog iväg ett PM till dig om just en träff i verkligheten? men något svar fick jag inte tillbaka dock

Och jag fick inte heller ett svar på frågan vad i egentligen du gör här i FZ då du håller dig bara till trådar där du kan sprida hat och propaganda. försöker din organisation rekrytera medlemmar på nätet så har du valt helt fel sida tyvär kompiz

testa flashback istället

Medlem

GrovPortion: Jag är absolut inte högerextremist, fascist eller "vitmakts förespråkare"(tillåt mig skratta). Att du och bjosarn antar att allt som inte är vänster är högerextremt och fascistiskt är inte mitt fel.

Medlem på info14? Förklara hur man blir medlem på info14.com.
Jo jag firade nationaldagen på Tyrseö tillsammans med många andra NATIONALISTER, Inte högerxtremister eller fascister. Kanns fanns någon individ där som var fascist. Dock så kan jag intyga att majoriteten varken var högerextremister eller fascister.

Nej jag har inte spridit någon högerextrem propaganda på fz. Jag har inte spridit propaganda överhuvudtaget här på fz.

Jag förnekar absolut ingeting. Dock är det du och bjosarn som kallar mig saker jag absolut inte är.

Ja det gjorde du, jag behagade inte att svara på ditt PM då jag finner noll intresse för dig.

Fortsätt gissa du.

Medlem
Skrivet av Kamp:

GrovPortion: Jag är absolut inte högerextremist, fascist eller "vitmakts förespråkare"(tillåt mig skratta). Att du och bjosarn antar att allt som inte är vänster är högerextremt och fascistiskt är inte mitt fel.

Att Jag antar att du är just högerextrem, är ju för att du sprider ut det så tydligt i alla diskussioner du engagerar dig i här i FZ
Dina åsikter stämmer perfekt in till just Högerextremism, nationalsocialism/nazism, fascism.. gud är inte högerextremism just en benämning på allt det dära?

Skrivet av Kamp:

Fortsätt gissa du.

Ge mig ett konkret svar någon gång på mina frågar så slipper du mina vilda gissningar

Skrivet av Kamp:

Ja det gjorde du, jag behagade inte att svara på ditt PM då jag finner noll intresse för dig.

Aja ett svar tillbaks hade ju varit av god avsikt i alla fall
--
men skulle i alla fall uppskatta om du äntligen gav mig ett konkrekt svar på vad du egentligen är/bör kallas som och vad din riktiga åsikter är för enligt dig har vi ju tydligen ingen aning

Rakt ut så gillar jag dig inte alls, då jag kan faktist respektera en människa bakom dem högerextrema åsikter han bär på öppet och hur mycket han än vill komma åt min skalp, men jag kan inte respektera någon som förnekar saker personen har sagt

Om jag nu får ett riktigt svar så är det ett stort plus till dig personligen, om inte så arrivideci nåtsånt! jag kommer försöka att undvika dig efter detta

Medlem

Högerextremism är inte ett samlingsord för nationalsocialism & fascism. Om du hade vetat någonting om politik, spec nationalsocialism så hade du insett att ska man placera det i en skala så hamnar det i mitten om inte lite mer till vänster tom.

Men självklart, att följa strömmen och bara dömma ut folk utan att veta varför är ju en självklarhet idag.

Nej, du kan fortsätta gissa.

Jag har asbolut inte förnekat nånting jag sagt. Isåfall får du gärna visa mig var jag har gjort det.

Dock vill jag inte placera mig i ett fack heller. Men eftersom du och dina gelikar på detta forum gärna sätter etikett på mig så kan ni kalla mig folksocialist hädanefter. Jag är därav även stark anti-kapitalist. Så där spricker det där med högerextremist.

EDIT: Det känns som denna tråd glidit lite väl OT. Så jag lämnar även denna diskussion här.

Medlem

Läser igenom Watchmen för första gången, otroligt bra "bok" måste jag säga. Rekommenderas starkt.

Läste också en av Frank Millers böcker, Family values. Också en väldigt bra bok dock lite kort med tanke på priset man fick betala för den.

Medlem

Killar. Fortsätt era ot-diskussioner i PM eller i ett bättre anpassat forum än det här. Annars flyger banhammaren fram snart.

Parallelläser engelska upplagan (finns den ens på svenska?) Necromonicon av HP Lovecraft samt Liftarens guide (engelska upplagan även där, bara läst den svenska innan bara).

Necromonicon läser jag för förkärleken till black metal och ockulta saker, enormt intressant bok på alla sätt och vis. Dels vill jag även utveckla min engelska än mer . >


signatur

[color=black]Useless corpse. Jesus loves you. Useless corpse.[/color]

Medlem

Tack, låt tråden handla om det som den skulle från början...

Medlem

Jag läser just nu Stormaktens Sista krig, Sverige och stora nordiska kriget 1700-1721. Grymt intressant att läsa, fattar inte varför man inte lär sig mer om Sveriges historia i skolan.

Även om det är en faktabok så är den ändå helt okej att läsa, står mycket intressant!

Medlem

Sveriges historia är väldigt intressant, tyvärr har jag snöat in mig lite på Frankrike pga. av dess rika konsthistoria...

Medlem

Läste precis första delen av Liftarens guide till galaxen, väldigt bra bok. Får väl ta och läsa Restaurangen vid slutet av universum ni på en gång!


signatur

||||||||||||
||||||||||||

Medlem

Läser min far har en dröm av Obama. En bra bok enkel mig


signatur

Nostalgia is a hell of a drug Benny.

Medlem

Liftarens guide till galaxen och ska snart börja på Crossroads of Twilight av robert jordan. Måste läsa färdigt serien på engelska tills när första delen av a memory of light kommer i höst.


signatur

Silence fills the empty grave, now that I am gone.
But my mind is not at rest, for questions linger on.

Inaktiv

Breaking Dawn
(den fjärde boken i Twilight-sagan)

Varför?
TO GET THE GIRLZ OFCÅÅRSE!
nej men dom är bra:)

Medlem

Stalingrad av Antony Beevor

varför: alltid varit intresserad av andra världskriget

Medlem

Hmm, Stalingrad... Har alla Beevors böcker, så fort tiden räcker till så ska de läsas...

Medlem

Henrik Fexeus - Konsten att läsa tankar

Sjukt intressant bok. Killen är så jävla manipulativ...det gillar vi! Provade även några små "trick" som han nämner i boken och till min förvåning så funkar det tamejfan!

Now to my devious plan to swallow the entire planet and the female existence whole. Through cunning strategy and through thorough observation i shall harvest the fruit of oposite sex and everyone shall BOW AT MY FEET.....MAHAHAHAHAHAHAHAHA.....O-o


signatur

What seems to be the officer problem?

Inaktiv

läste precis signal av stephen king. den var bra men lite seg ibland. någon som kan tipsa om några andra king böcker?

Medlem

Då var körkortsteorin avklarad, så nu läses det Smoke and Mirrors av Neil Gaiman. Väldigt fantasifyllda och intressanta småhistorier


signatur

Videomupp

Medlem

Håller på med en hel trave böcker och varierar efter humör hehe.

"Lies and The Lying Liars That Tell Them" skriven av Al Franken är en av dom. Jag håller på och tar mig igenom hela hans portfölj av böcker. Nästa bok blir nog "Rush Limbaugh Is A Big Fat Idiot" eller "The Truth! (with jokes)".

Sen läser jag "God Is Not Great" av farbror Hitchens. Underhållande och tänkvärd. Jag gillar hans aggressiva ton.

I fiktion-väg är det "The Stand (complete and uncut)" av Stephen King, "The Neverending Story" (världens bästa bok som genererade två av världens sämsta filmer) av Michael Ende och "Den Som Vandrar Om Natten" av Marianne Fredriksson (r.i.p.).


signatur
Medlem

The dreaming void av Peter F Hamilton.

Varför? Jag gillar episk SF.


signatur

Jag tröttnade på min gamla signatur, men kom inte på något vitsigt att skriva som inte kändes fånigt, så det blev den här harangen i stället.

Medlem
Skrivet av Gortie:

(världens bästa bok som genererade två av världens sämsta filmer)

Nu ska vi inte vara såna', den första filmen var ju faktiskt ganska bra Men 2:an var kass :<


signatur

<Raven> I tried setting my hotmail password to penis.
<Raven> It said my password wasn't long enough. :(

Medlem
Skrivet av Hix0r:
Skrivet av Majsvaffla:

Jag har börjat läsa om alla Harry Potter-böckerna och håller på med tredje nu, alla är riktigt bra.

Jag med! Är på femte atm

Sen läser jag The Dirt. Mötley Crüe är ju bara för sjuka

Läser White Line Fever av Lemmy Kilmester. Vilken alla borde veta vem det är. Han följer också sex, droger och rock'n roll! HELL YEAH!

Medlem
Skrivet av q0rra:
Skrivet av Gortie:

(världens bästa bok som genererade två av världens sämsta filmer)

Nu ska vi inte vara såna', den första filmen var ju faktiskt ganska bra Men 2:an var kass :<

Hehe... joo, jag erkänner att det tyckte jag också. Ända fram tills jag läste den fantastiska boken.

Nog för att det skulle vara snudd på omöjligt att faktiskt göra en barnfilm som var trogen boken. Den är otroligt suggestiv och otäck bitvis - något som gått helt förlorat i filmerna.

Jag rekommenderar alla att läsa Den Oändliga Historien - oavsett ålder.


signatur
Medlem
Skrivet av jeppe95:

läste precis signal av stephen king. den var bra men lite seg ibland. någon som kan tipsa om några andra king böcker?

Min absoluta favorit är "The Long Walk". Handlar om en grupp unga män som deltar i en gångtävling där straffet är döden om man inte kan hålla takten. Sjukt messed up och häftig bok.

Annars kan jag rekommendera hans toklånga "Dark Tower" bokserie.
Svårt att beskriva den särskilt väl. Nån sorts blandning av fantasy och western med en nypa post apocalyps.

"The Stand" anses nog vara en av hans bästa böcker och jag håller delvis med. Magnifik bok som tyvärr är lite slö i mitten om jag minns rätt.

Jag har hört att hans lite nyare böcker är också riktiga dunderkap, "Lisey's Story" och "Duma Key" tror jag den heter.

Gillar du Stephen King är det också värt att ge Chuck Palahniuk en chans. Jag tänker främst på "Lullaby" som är den bästa bok jag läst på många år. Härligt sjuk i huvudet, följer en kille som råkat upptäcka en gammal sång som dödar dem den är riktad mot.
Det är killen som skrivit Fight Club och Choke.

Själv har jag senast läst ut "The Drunkard's Walk: How Randomness Rules Our Lives" av Leonard Mlodinow.
Tokigt skön bok som ger en övergriplig bild av hur slumpen funkar och påverkar oss med en lång rad exempel. Väldigt läsvärd, även om man inte kommer ihåg några regler eller fattar slumpen bättre så vet man iaf hur okunnig man är :).

Läser just nu första sagan om ringen boken... för att jag har slut på alla andra intressanta.


signatur

Life is like a shit-sandwich; the more bread you have the less shit you eat.

12
Skriv svar