...ballistor på taket...

Medlem
...ballistor på taket...

Lustigt vad nattetimmarna kan föra fram.

[00:36] <Lie|> ska fan sätta ballistas på taket till min jordgubbsplantering så ska vi se hur tuffa goblinh*****a är nästa gång de kommer

Tänkte nog inte riktigt på vad jag skrev men det är sant. Blev lite roligare än tänkt kanske ^^

som sagt så kom en ny version av Dwarf Fortress för någon dag sedan och sedan fixades den dagen efter så man kan spela och tjohej vad man har spelat. Lite väl mycket faktiskt... men det blir sådana episka små historier som man borde skriva ner.

*skriver*

Så dvärgarna lever i sitt nya fort. Det är fyra år sedan de kom till denna platsen för att slå sig ner. Platsen ligger vid ett berg mellan två goblin-torn. De har levt här ganska fridfullt under åren och någon gång så anlände Kulet Zonmelbil, en yrkessmässigt oerfaren dvärgflicka som var gift med en annan dvärg och hade två barn med honom vilket senare blev tre barn under åren. När hon anlände till denna platsen blev hon snabbt rekryterad till att bli fortets slaktare vilket hon blev ganska duktig på och trivdes med.

Nu är det tidig vår, år 304 när det plötsligt dyker upp en hord av goblins. De har förvisso varit vid dvärgarnas fort det senaste åren och försökt kidnappa barn (vilket de även lyckats med några gånger) men annars har de låtit dvärgarna vara. Denna gången är det dock 10 armborstmän och 6 obeväpnade som kommer samtidigt. Dvärgarna skulle ha ganska bra försvar mot avståndsvapen med hjälp av murar och gångar men nu är det så att de har börjat anlägga utomhusfarmer för att odla jordgubbar och murarna runt odlingarna är inte klara. Det finns två hål i murarna och goblinerna upptäcker hålet, och går rätt ner i gångarna. Dvärgarna upptäcker som tur är detta i tid för att stoppa dem men blir hastigt nedskjutna av de många armborstarna. Dvärg efter dvärg försöker hopplöst att skydda grottan men de har ingen direkt träning och de flesta blir nedskjutna eller stoppade av de obeväpnade innan de kan komma fram till de med armborst som är de farliga. Den första och andra gruppen med dvärgar faller medans den tredje står en bit bakom och skjuter tillbaka med armborst mot goblinerna. Ännu så länge har bara grupper av soldater, om än oerfarna fallit och kvar står två eller tre gobliner och någon enstaka dvärg. De obeväpnade har nu kommit nog långt in för att kunna gå ner en våning till matförrådet och detta är vad en av dem har gjort. Där hittar han Kulet Zonmelbil som är och hämtar mat med sin bebis. Innan hon hinner upptäcka goblinen så slår han ned henne så hon svimmar, bebisen faller ned på golvet och han dödar den snabbt och fortsätter sedan med Kulet som också blir dödad kort där efter.

Då alla utom någon soldat fallit och det fortfarande är gobliner kvar i tunnlarna så känner dvärgarna att det finns bara en lösning kvar. De anfaller allihopa samtidigt. Alla 70 dvärgar som finns kvar anfaller tillsammans och de tar snabbt hand om de som var kvar i tunnlarna, springer ut. Ut genom hålet i muren där de ser en ensam goblin kvar som hopplöst försöker halta iväg då han fått en pil genom hans högra lår. Den första dvärgen som når fram till honom har inget vapen men han är väldigt stark så han slår goblinen så den flyger upp i luften och landar livlös några meter bort i en trasig och motbjudande hög av kött, ben och blod.

Dvärgarna har lyckats försvara sina tunnlar men de har tagit en stor smäll. 21 dvärgar har dött varav en bara var en bäbis. Denna dagen minns dvärgarna som "The Monstrous Attack" och ska aldrig glömmas vilket de säkerställer genom att rita in bilder på händelsen i sin mötesplats långt ner i tunnlarna.

---
Så... det som hände var att jag under gårdagen och idag när jag spelade hade lite extra koll på just min slaktare. Jag hade följt henne lite här och där och kollat vad hon pysslat med och kikat lite på vad hon tycker om platsen hon bor på och under invasionen så blir hon då dödad. Tragiskt men det är väl sånt som händer antar jag. Man blir lite fäst vid sina dvärgar man följer efter en stund och när de dör så blir man inte bara chockad men lite ledsen. Gaaah.... jävla goblins. Blev så förbannad så jag rekryterade hela fortet för att döda dem alla. Funkade men många dog : /

Bästa är nog att när jag började skriva på denna historian så dök ännu ett anfall av goblins upp i spelet som jag ska ta hand om nu när jag är klar då. Kommer aldrig att gå då jag inte har någon armé alls ännu. *suck* Hålet i muren är dock lagad och har även golv ovanför muren där mina crossbowmen kan stå och panga ner... därav ballistas på taket till jordgubbsplantering.

Kulet Zonmelbil I shall avenge you!
<a href="http://pici.se/304306"><img src="http://pici.se/thumbs/t_oOuetcdwq.gif"/></a>

edit:
Ja... 19 dvärgar dog i nästa attack men nu var det bättre positioner för dem. Fler kommer antagligen att blöda ihjäl. En ensam goblin maceman bankade ihjäl säkert 5 pers innan han gick ner... ENSAM! Hjälpte inte när en Goblin Axelord kommer senare och bankar ihjäl i princip resten av mina gubbar ensam. Måste få upp ballistor och katapulter... och träna soldater.
Bjuder på en bild av det hela också. Det röda är blod... g = goblin. dvärghuvudena = dvärgar, om de är med röd bakgrund så är de döda. Dubbla streck är väggar som jag byggt. 2orna är kroppar som har gått sönder eller kroppsdelar (ja... folk går sönder om de blir huggna med yxor osv). Resten är lite allt möjligt. Enjoy!
<a href="http://pici.se/304348"><img src="http://pici.se/thumbs/t_gegkGcTap.gif"/></a>

#blogg


signatur

osv.

Medlem
...ballistor på taket...

Kul läsning, välskrivet och höll fast mig
Fast spelet i sig tycker jag personligen ser grymt tråkigt ut, men du får gärna skriva fler berättelser i DF


signatur

Morning Glory, the revival!
An "It's so easy" to be social, "It's so easy" to be cool

Medlem

Tack.

Själv tycker jag väl att den är lite halvdant skriven och jag har inget emot att folk tycker att det ser tråkigt ut. I princip alla gör det men när man kommer över trösklen så är det underbat

Nästa gång ska jag skriva från någon dvärgs perspektiv, använda de riktiga namnen på vad fortet heter osv. Om man skriver från någons perspektiv så blir det även lättare att få allting att hänga ihop och låta bra.


signatur

osv.

1
Skriv svar