Köpråd, Gaminglaptop

Medlem
Köpråd, Gaminglaptop

Har suttit och grunnat allt för länge. Plånboken gråter när jag ser något jag vill ha.

I vilket fall, jag har ingen jättebra koll på laptops interna delar såsom gfxkort och processor när det gäller just laptops. Hur mycket skiljer det sig mellan GT650M och GTX66/50? Testerna jag läser är mer för dom stationära datorerna och jag känner mig vilsen.

I nutid är jag helt för MSI pga deras tangentbord och sköna gaminganda.
Det står mellan:
http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/157744-msi_ge70_0nc-0...
vs.
http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/157750-msi_ge70_0nc-0...
vs.
http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/155135-msi_gt70_0nc-0...

Bra, bättre, bäst i respektive ordning.
Jag ser klart att det är skillnad på datorerna, men priserna skrämmer mig och jag är ovan med laptops prestanda i spel. Ämnar att spela GW2, WoT och möjligen WoW och några fps.
Grejen är ju att alla gamers hatar lagg och man vill ju alltid ha den högsta grafiken påslagen.

Jag välkomnar alla tips, råd, erfarenheter, recept och inlägg.


signatur

Nä men, annars då?

Medlem

den här sidan är rätt bra för att kolla upp hur bra laptop gpu's är :
http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-...

QM i slutet av namnet på processorn betyder att det är quad core.

Medlem

Uppenbarligen så är den med ett 670M bättre än de andra, frågan är väl hur mycket bättre och om det är värt de extra tusenlapparna (3000kr för ett annat gfx chip och mer vram)...

Var ett tag sedan jag var till någon annan webhallen butik än den på Sveavägen i STHLM, men den som var i Sundbyberg brukade ha demo av massa produkter.
Bäst skulle vara om du kunde hitta just dessa modeller i antingen Webhallens butiker, eller kanske Mediamarkt/elgiganten som i princip måste ha demo för att folk ska få ett intryck (för impulsiva köp antar jag).

Här är en sida jag brukar kolla på:
http://www.notebookcheck.se/
(ironiskt nog så kom en svensk version så den kanske saknar tester som inte översatts från engelska ännu).
De gör i alla fall tester av laptops och i alla fall jag kollat så jämför de grafikkorten mot desktop varianterna. T.ex. så kanske de säger att den bärbaras gfx är i par med ett äldre kort i samma "nummer" : 560M är som ett GTX 460 (bara som exempel på namn, vet inte om detta stämmer just mellan 560 och 460) etc etc.

Här är iaf test av 670M som finns i den dyra burken:
http://www.notebookcheck.se/NVIDIA-GeForce-GTX-670M-benchmark...
Enligt dem så presterar ett 670M aningen sämre än ett GTX560 till stationära datorer.

Och här är 650M:
http://www.notebookcheck.se/NVIDIA-GeForce-GT-650M-benchmarks...

Litet citat från 650M testet:

Skrivet av Notebookcheck:

Spelprestandan för ett GeForce GT 650M utrustat med DDR3 bör vara i nivå med förra generationens prestandaklass, någonstans mellan GTX 460M och GTX 560M. Prestandan är särskilt bra i shader-tunga DirectX 11-spel och prestandatester. Däremot kan den 128 bitar breda minnesbussen vara en flaskhals om kortet använder DDR3-minne. Trots den lägre klockfrekvensen i GDDR5-versionen (735 MHz) bör denna vara betydligt snabbare. Krävande spel från 2011/2012 som Battlefield 3 kommer att vara spelbara i upplösningen 1366x768 och medelhöga grafikinställningar. Mindre krävande spel som Modern Warfare 3 bör kunna spelas i Full HD med alla detaljer på max.

Angående de tre datorerna du länkat till så skulle jag slopa den billigaste för 8999kr i alla fall. För bara 2000kr (billigt för att vara laptop komponenter) får man ändå märkbart mer i datorn, vilket i alla fall jag tycker är värt.
En laptop vill man ju ska hålla lite längre då de inte går att uppgradera vartannat år med ny prolle eller gfx t.ex. speciellt om det är din primära dator (om du inte har en desktop dvs).

EDIT: Got beaten to it


signatur

Out of everything I've lost, I miss my mind the most!

Medlem

http://cdon.se/hemelektronik/fujitsu_lifebook_nh532_i7-3610qm... köpte en sådan själv + en ssd disk installerade windows från scratch med befintlig nyckel kör wow med all the bells &whistles kör även bf3 på medium inställningar och har inget lagg alls mycket nöjd med datorn endast högtalarna som inte är bra. men jag spelar mest med headset ändå
ps: se denna som ett budget alternativ då jag själv inte har så mycket att röra mig med så var detta en gåva från ovan

Testpilot

Jag brukar gå efter denna lista som uppdateras med varje månadsuppdatering:
http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-graphics-card-revi...
Där får man ett vettigt hum vad kortet presterar mot vanliga desktop kort , nu är ju listan inte jätteexakt men den ger bra pekpinnar.

Jag har själv en Asus G74 med Geforce 560M , det är värt att satsa pengarna på grafikkortet då det är flaskhalsen i en bärbar.

Medlem

För de här pengarna tycker jag det är mycket mer värt att satsa på en laptop som du kan uppgradera de viktiga delarna på, som t ex pc-konsulten eller notebookguru eller deviltech. Då kan du ju byta grafikkort, processor och typ allt annat efterhand det kommer nytt. Dock behöver du skicka in datorn för uppgradering men om det ändå är en laptop du vill ha så skulle jag säga att det är ett långsiktigare köp.

Jag sitter på en sån här, fast från förra året: http://www.pc-konsulten.se/barbara/extreme/x-256b.html och är väldigt nöjd hitills med både dator och support.

Medlem

Jag tackar så mycket för hjälpen och har haft mig en tankeställare. Vad jag köper låter jag bli en hemlighet.


signatur

Nä men, annars då?

1
Skriv svar