Bli medlem på FZ:s forum!
Raahzel
Titel Hemmavan
Registrerad 2010-12-25
Inlägg 182

God afton!

Jag undrar om det finns människor där ute som tycker som jag att Dark Souls-serien är en av dom bästa spelserierna i mannaminne?
Och även Demons Souls och Bloodborne givetvis!
Jag letar efter likasinnade gamers som man kan prata med och diskutera bästa minnet, vilken boss man tycker är den bästa, vilken är svårast, tips, vilket vapen är det bästa, bästa ringarna, vilken klass kör ni helst osv osv.
Finns det något sådant ställe redan eller kan denna tråd bli något?

DS.jpg

Mike.K
Titel Proffs
Registrerad 2004-09-20
Inlägg 1 427

Har lirat Dark Souls 1 och 3. Tvåan kändes inte rätt, så den hoppade jag över.

Bästa bossen tycker jag är Manus, Father of the Abyss från ettan. Jävligt svår, men helt rättvis. Dog massvis med gånger, men blev aldrig frustrerad eller rage quit'a. Rolig och svinsvår, precis som bossar ska vara.

Raahzel
Titel Hemmavan
Registrerad 2010-12-25
Inlägg 182

Mike.K skrev:
Har lirat Dark Souls 1 och 3. Tvåan kändes inte rätt, så den hoppade jag över.

Bästa bossen tycker jag är Manus, Father of the Abyss från ettan. Jävligt svår, men helt rättvis. Dog massvis med gånger, men blev aldrig frustrerad eller rage quit'a. Rolig och svinsvår, precis som bossar ska vara.


Du borde ge tvåan en chans till :)
Har du spelat Bloodborne? Om inte så är även det spelet riktigt jäkla bra alltså!
Det jag gillar med alla dom här spelen är att det är svårt ibland och det ska vara svårt för då blir segern så himla skön som det ska vara, ett riktigt endorfinrus :)
Sen tycker jag att dom har helt rätt design på alla bossar dom gjort, stora, snygga, gör ONT, olika faser och många till antal.
Själv har jag inte heller spelat ut alla spelen men jag har kört igenom Bloodborne, Dark Souls 3 och sen kört en bit i dom andra men just nu ska jag spela ut första Dark Souls Prepare to Die på PC :)
Jag kör som sorcerer och allt gick helt ok tills jag råkade ramla in hos Capra Demon och han gav mig så jävla mycke stryk :P
Den är svår som magiker för det är väldigt tight där plus hundarna så hinner man inte kasta spells, men sen när man tog sig upp i trappen så gick det bra :)
Favoritboss från DS3 måste nog bli Nameless King och från Bloodborne är det nog Darkbeast Paarl men det är svårt att välja för alla är bra!

ohem
Titel Veteran
Registrerad 2007-06-24
Inlägg 1 111

Jag är lite kluven gällande Souls-serien för loren är så pass kryptiskt upplagd att alla har sin egen sammanfattning av storyn - men inte nödvändigtvis den rätta. Alla beskriver själva eventsen men oftast inte så mycket mer, så jag har svårt att bli engagerad i den spelvärlden utöver gameplayet.

Bloodborne däremot är min GOTY 2015, trots att den följer ungefär samma arkaiska spår med lore och utläggning så lyckades jag, i min åsikt, få ihop backstoryn till varför Yharnam blev ett offer.

Mike.K
Titel Proffs
Registrerad 2004-09-20
Inlägg 1 427

Själv gillar jag att DS serien inte trycker story och lore i ens face med massa cut scenes och liknande.
Jag bryr mig inte jätte mycket om story i spel, gameplay är alltid nummer 1 för mig.
Dar Souls fokus på gameplay och spelmekanik är det jag älskar mest med dem. Sen visst, det är najs att story och lore finns där ifall man vill fördjupa sig, men det ska inte ta för mycket plats imo.

Raahzel
Titel Hemmavan
Registrerad 2010-12-25
Inlägg 182

Jag håller med Mike.K men för dom som tycker om story och lore så finns det massor av den varan i Dark Souls serien men man måste leta efter den.
http://www.polygon.com/2016/5/5/11526384/dark-souls-plot-you-died

ohem
Titel Veteran
Registrerad 2007-06-24
Inlägg 1 111

Jag känner att jag behöver viss sammanhang till spelvärlden för att bli engagerad men utförandet behöver inte vara cutscenes, men om nu ett svärd och sköld för att rättfärdiga konflikt som behövs för gameplay så finns det väldigt många andra spel som gör redan samma sak. Förstå mig rätt, lore betyder inte mer eller mindre än gameplayet men jag vill ha kompletterande substans till det. Problemet jag ser med Dark Souls är att det redan har svårt formulerad lore där man kan anta innehållet för att vara något annat än vad det representerar samt vad för kopplingar mot karaktärer, platser, events och tidslinje(r). Jag anser därför externa källor med sina egna slutsatser lika meningslöst att lita på som min egen, de deducerade slutsatser har oftast inga eller väldigt svaga belägg då många detaljer är uteslutande. Jag kan lika gärna påstå att hela spelvärlden, storyn och lore är en metafor för den nuvarande modellen inom fysik och människans resa att förstå sin roll i den.

Jag har kört igenom alla Souls-serien, gameplayet är ok - men jag hade uppskattat serien MER om jag förstod den bättre.

Det problemet har inte jag med Bloodborne.

Raahzel
Titel Hemmavan
Registrerad 2010-12-25
Inlägg 182

Ja okej det är lättare att hänga med i Bloodborne :) börjar det inte vara dags för ett Bloodborne 2??
Ohem:Vad är ditt favoritvapen i Bloodborne?

almblad
Titel Hemmavan
Registrerad 2007-10-10
Inlägg 276

Vill ni veta mera om storyn i Dark Souls och Bloodborne serien så kan jag rekommendera VaatiVidya starkt. När man vet storyn bakom Dark Souls och Bloodborne så blir det lite mera deprimerande att köra. Storyn bakom den första riktiga bossen i Bloodborne är riktigt bra, och vad som händer med hans barn och fru, bara en överlevde.


https://www.youtube.com/user/VaatiVidya

Tycker faktiskt att bossarna i Bloodborne är lite mera intressantare än i Dark Souls, det kan vara att man är lite mera mättare på Dark Souls än på Bloodborne, vem vet. Tycker att stridssystemet som handlar om sidesteppa och counterattacking är lite mera intressant än att hålla på att rolla fram och tillbaka och emellan åt blocka lite med sin sköld. Men tycker absolut att spelen är värda sin vikt i guld.

De förlorade lite tappningen i Dark Souls 2. Som gjorde Dark Souls 1, och inte minst Demons Souls, bra var att man fick ett val i början... Vilken väg ska jag gå? Här har vi tre / fyra olika vägar som man kan välja för att göra sin frammarsh i världen. Tror jag kämpade på i New Londo Ruins i 2 - 4 timmar och kunde inte i min vildaste fantasi förstå varför det skulle vara så jekla svårt, men tillslut gav jag upp för att gå till Catacombs och blev bemött av samma roliga saker i stort sätt. Men självklart hittade jag rätt till slut och sen var det frammarsh mot första bell of awakening.

Man kan se en viss valmöjlighet i Dark Souls 2, men det är mera svårare att hitta och förstå och inte lika lätt att hitta som i första spelet. Sen har tvåan och trean i serien en svaghet som inte ettan hade, man har teleporteringen direkt ifrån starten. Tyckte inte riktigt om det, varför ska man kunna teleportera sig direkt fram och tillbaka mellan bonfire. Lordvesseln hade någon form utav anknytning till det i första spelet, men i andra och tredje? Kanske inte har läst på tillräckligt ännu. Spelet kändes större och mera komplicerat när man fick tvinga sig fram när man inte hade teleporteringen.

Tyckte de gjorde ett bättre jobb med Dark Souls 3 än Dark Souls 2, men första spelet är fortfarande det som värmer bäst.

Nameless King går det vissa spekulationer om att det är Gwyn (Sista bossen i Dark Souls 1) förlorade son. Gwyn fick tre barn, Gwynevere (Alla känner till den utsikten, eeeeh), Gwyndolin (som var en total besvikelse, blev mera som en utfyllnadsboss) och hans förstfödda. De tror att den först födde är alltså Nameless King. Men går även lite små spekulationer om att Soltaire också skulle kunna vara den förlorade sonen. Men VaatiVidya går in mera på djupet om detta.

Ne nu har jag skrivit tillräckligt.

Svåraste bossen i serien, Dark Souls och Bloodborne är Orphan of Kos, finns inget svårare :) Nameless king var enklare! oj oj oj

ohem
Titel Veteran
Registrerad 2007-06-24
Inlägg 1 111

almblad skrev:

WALL OF TEXT

Svåraste bossen i serien, Dark Souls och Bloodborne är Orphan of Kos, finns inget svårare :) Nameless king var enklare! oj oj oj


Mja VaatiVidya är inte nödvändigtvis dålig på att framföra men emellanåt så återberättar han samma sak som spelen redan beskriver, det får iaf mig att känna att jag slösar tid på att titta på hans videos ibland.

Jag känner definitivt 2an och 3an hade för många Bonfires, det kändes mer utmanande med endast 2 för var area (En för början av arean och en strax vid boss). Men jag anser att teleporteringsfunktionen är ok för att göra resan lite mer praktisk, för har man ändå tömt området på items, kämpat igenom motståndet och gazeat sönder synen på leveldesignen så är där inte längre incitament att befinna sig där och göra det jobbigare.

Ta till exempel utdraget från Mark Cerny för något år sedan om hans inblandning i Crash Bandicoot, för att spara in en del av arbetet och tid under utvecklingen av spelet så fick dem korta ner en bana - förslaget var att bara sätta upp en skylt vid "slutet" av banan och be spelaren att helt enkelt gå hela vägen tillbaka. Inte mycket till anledning att påbörja banan i första taget om man ändå tvingas slösa tiden med att vända, eller hur? Så dem lade till stenbumlingar ala Indiana Jones för spelaren att undvika.

Den formen av motivation att gå tillbaka genom alla fiender är svårt att motivera i Dark Souls efter vila på bonfire.

I övrigt diggar jag Orphan of Kos jag med, jag finner hans moves något mer varierat än dem flesta.

Ghoztatic skrev:
Ja okej det är lättare att hänga med i Bloodborne :) börjar det inte vara dags för ett Bloodborne 2??
Ohem:Vad är ditt favoritvapen i Bloodborne?


Det har varierat mellan Hunter Axe, Rifle Spear och Holy Sword (mest spelat) men det slutade med signaturvapnet Saw Cleaver för jag kände att det blev lite för kompromissat mellan damage, speed, combo recovery på dem andra vapnen. Whirlgig Saw kändes rätt på många punkter men ljudeffekten som tvåhandad blev väldigt enformigt att lyssna på.

Blodbaserade vapnen kändes mer lämpade mot andra NPC hunters och PvP, tyckte inte det gjorde så mycket skillnad mot övriga fiender. Eller så spelar har jag fel build med dem.

Amygdalan Arm har däremot en sjuk stagger, iaf mot Maria.

Raahzel
Titel Hemmavan
Registrerad 2010-12-25
Inlägg 182

almblad skrev:
Vill ni veta mera om storyn i Dark Souls och Bloodborne serien så kan jag rekommendera VaatiVidya starkt. När man vet storyn bakom Dark Souls och Bloodborne så blir det lite mera deprimerande att köra.


Jäklar vad långt inlägg du skrev och jag håller absolut med om att VaatiVidva gör intressanta videos på tuben, prenumererar på hans kanal :)
Nu har jag bara hunnit spela Bloodborne utan DLC så jag har tyvärr inte fått äran att möta Orphan of Kos men jag ska ta mig an DLC'et snart och det ska bli ett sant nöjje! :D
Jag hoppas verkligen att dom kommer med ett Bloodborne 2!

ohem skrev:

Det har varierat mellan Hunter Axe, Rifle Spear och Holy Sword (mest spelat) men det slutade med signaturvapnet Saw Cleaver för jag kände att det blev lite för kompromissat mellan damage, speed, combo recovery på dem andra vapnen. Whirlgig Saw kändes rätt på många punkter men ljudeffekten som tvåhandad blev väldigt enformigt att lyssna på.


Hahahaha samma här! Fastnade för Saw Cleavern är riktigt najs när man uppgraderat den :)

Raahzel
Titel Hemmavan
Registrerad 2010-12-25
Inlägg 182

Vet ni vad som stör mig något oerhört?
Det är att Dark Souls Prepare to Die på PC där sparas savefilerna i Steam Cloud men 2an och 3an gör inte det.
Så i det fall man formaterar om datorn så far savefilerna (om man inte skriver in (%appdata%) och sparar Dark Souls III katalogen. Men jag tror att om man gör så, formaterar och kopierar in katalogen igen så kan man få en varning av FromSoftware att man kör med modifierad mjukvara till spelet vilket inte är tillåtet och har man då otur blir man bannad från servrarna :(
VARFÖR har dom inte Steam Cloud save?

Ooh! :D DARK SOULS™ III - Ashes of Ariandel™ på Steam http://store.steampowered.com/app/506970/

ohem
Titel Veteran
Registrerad 2007-06-24
Inlägg 1 111

Raahzel skrev:
Vet ni vad som stör mig något oerhört?
Det är att Dark Souls Prepare to Die på PC där sparas savefilerna i Steam Cloud men 2an och 3an gör inte det.
Så i det fall man formaterar om datorn så far savefilerna (om man inte skriver in (%appdata%) och sparar Dark Souls III katalogen. Men jag tror att om man gör så, formaterar och kopierar in katalogen igen så kan man få en varning av FromSoftware att man kör med modifierad mjukvara till spelet vilket inte är tillåtet och har man då otur blir man bannad från servrarna :(
VARFÖR har dom inte Steam Cloud save?

Ooh! :D DARK SOULS™ III - Ashes of Ariandel™ på Steam http://store.steampowered.com/app/506970/


Yes skaffade det häromdagen till PS4an, problemet är att jag är på NG+1 och måste kämpa igenom från Undead Settlement där jag sparade senast. Skippade trädbossen den här gången, resterande vapen och utrustning än det jag redan har tilltalar mig inte.

Raahzel
Titel Hemmavan
Registrerad 2010-12-25
Inlägg 182

Ja av den anledningen så startade jag aldrig NG+1 utan tänkte vänta till dlcet :)
Har bara hunnit köra en bit men nya fienderna känns inte speciellt svåra men däremot så är miljön väldigt vacker :)
Jag hoppas att bossarna bjuder på en utmaning och sen ska nya pvpzonen testas men för mig är DS en PvE-upplevelse och sen är det fint med coop och invasion inslagen :)

Mike.K
Titel Proffs
Registrerad 2004-09-20
Inlägg 1 427

När / Var / Hur ansluter spelet till DLC området? Är på NG+ och klarat det mesta utan Archdragon Peak och sista bossen. Tänkte köpa DLC inom en snar framtid...

ohem
Titel Veteran
Registrerad 2007-06-24
Inlägg 1 111

Mike.K skrev:
När / Var / Hur ansluter spelet till DLC området? Är på NG+ och klarat det mesta utan Archdragon Peak och sista bossen. Tänkte köpa DLC inom en snar framtid...


Den första bemötande ingången till Cathedral of the Deep, dvs "kyrkan" med bonfiren på insidan. Jämfört med tidigare Dark Souls så är det något enklare att komma igång med DLCet, hmm.

Raahzel
Titel Hemmavan
Registrerad 2010-12-25
Inlägg 182
Raahzel
Titel Hemmavan
Registrerad 2010-12-25
Inlägg 182

[Varning för spoiler i DLCet Ashes of Ariandel]

Det var härligt när man mötte Gravetender med dom tre vargarna, först plockade man vargarna och sen började man nöta ner Gravetender och jag hann tänka "Men alltså är detta en miniboss eller för den var ju busenkel"... sen kom Gravetender's Greatwolf hahah och då var ordningen återställd :P

Online just nu
Offline

Du är inte inloggad. Logga in för att få tillgång till fler funktioner.


Forumet modereras av FZ Crew.
Har du synpunkter på modereringen, var vänlig kontakta oss.

Anmäl inlägg och trådar som bryter mot forumets regler.

Alla kan läsa det här forumet.
Inloggade användare kan skriva i det här forumet.

Just nu är 299 medlemmar online. 0 foruminlägg har postats idag.


FZ