Medlem
Kinect V2

Hej! Jag tänkte köpa en Kinect v2 till ungarna i julklapp (och koppla in på PCn, ingen XBOX alltså).. finns det några spel som funkar till den på en Windows 8/10-PC?
Tackar på förhand för svar.

Medlem

Det finns några spel men tyvärr är det inte riktigt någon stor marknad för såna spel på PC, så de flesta av de stora företagen som utvecklar spel har inget officiellt Kinect stöd. Denna sida listar (tydligen) spel som släppts med Kinect stöd, och vilken plattform, de visar nämligen konsolversionerna. Vet inte om det finns något filter.
http://www.giantbomb.com/kinect-support/3015-3249/games/

Så här nära releasen av VR från flera olika företag kan antingen vara Kinectens död på PC, eller ett hjälpmedel. Jag kan tänka mig att folk gör en Kinect till en extra sensor för att känna av djup och sånt men även då så krävs det ju extra hårdvara, och spelen är inte utvecklade med Kinect i åtanke.

Saken är ju att en Kinect kräver ett visst avstånd från spelaren för att fungera, och man sitter ju i regel 0.5-1 meter från en datorskärm.
Du kan koppla ihop en Kinect med en dator och sedan TV'n för att typ styra TVn med rösten. Kinect på PC är mer tänkt som ett "hobby-modda-göra-egna-spel" verktyg.
Som t.ex. en rysk utvecklare gjort, de har kopplat ihop några Kinect V1 för att göra Motion capture istället för att behöva köpa dyr utrustning eller hyra från etablerade företag.

Denna video är Microsofts försök att sälja Kinect till (utvecklare) Windows, och den visar väl på sin höjd vad man kan förvänta sig från den upplevelsen... notera vad de som demonstrerar funktionerna behöver göra för att få ut något av Kinecten och tänk hur typ 95% av PC spelarna egentligen har sina datorer.
https://www.youtube.com/watch?v=iw8Q-YBWNpk

Länkar till en artikel PC Gamer gjorde när Kinect V1 till Windows var hett:
http://www.pcgamer.com/10-amazing-kinect-hacks/

Medlem

Tack för svaret! Utrymme är inget problem. Det kanske blir Nintendo då, synd för där verkar man kunna sitta mer och spela.. Min tanke var att dom måste stå upp och röra på sig..

1
Skriv svar