Virtual Reality - VR Spelnyheter, tips, mm.

Medlem
Skrivet av Molotov:

Intressant läsning och tack för inlägget.
Mina erfarenheter med WMR är Lenovo Explorer och vad som är problemet med den och vad jag tror är/var samma med HP Reverg G2 är att det är känsligt hur miljön runt om är, det kan vara natt eller dag om trackingen fungerar då eller inte. Jag gissar att det är det som Version 2 av G2 förbättrat, för när trackingen fungerar så fungerar den bra.

Det där med upplösningen i SteamVR är den korrekta upplösningen. Det är samma sak som om du med Quest 2 drar upp max upplösningen i Oculus programvaran. Siffrorna visar mer än vad speccen säger men det är korrekt, det måste skyfflas mer pixlar för att motverka Barrel distortion

Barrel distortion var mer än jag kände till eller har koll på! Alltid lär man sig något nytt. Miljön runt om för mig är i praktiken alltid densamma så då bör det ju fortsatt fungera bra, men man märker ju om man lägger undan headsetet där ljus exempelvis är något sämre att den verkar svårt att hålla reda på sig själv då!
När det kommer till trackingen så har jag förstått det som att bland annat controller-tracking varit undermålig delvis i tidigare versionen, då främst när handkontrollerna hålls under midjan och det är detta jag läst ska ha förbättrats. Det kommer testas mer framöver, jag är lite nyfiken på hur den kommer hantera tracking över huvudet då den inte har några kameror som pekar uppåt.

En annan grej jag glömde nämna är att "sweet spot" är tyvärr ganska mycket mindre än i mina tidigare headset, det är inte så illa att det förstör min upplevelse i simracing, men jag märker att om jag vill snegla på saker på dashboard i en bil exempelvis eller kolla på något på någon heads-up display som finns med info om position och annat i periferin medans jag kör är dessa klart suddigare. Fortfarande läsbara men får se om det är något som kommer bli jobbigt för ögonen under längre lopp.

Medlem

En som testar att köra VR på Steam Deck

Steam Deck är så klart inte gjord för att köra VR på men det är en "stepping stone" för Stand alone VR från Valve.

Gabe Newell: Steam Deck A ‘Stepping Stone’ To ‘High Performance’ Standalone VR


signatur

🇸🇪 VR Sverige Discord server
https://discord.com/invite/avnhs6mgjc

Medlem

Nästa månad släpps Demeo PC-edition (plattskärmsversionen) och äger man VR-versionen sen tidigare får man PC-edition gratis.
Samma tvärt om, köper man PC-edition får man VR-versionen gratis.

https://uploadvr.com/demeo-pc-edition-pricing/


signatur

🇸🇪 VR Sverige Discord server
https://discord.com/invite/avnhs6mgjc

Medlem

After The Fall har uppdaterats med Horde mode läget i dagarna.
Som är först ut it Frontrunner Season som ska ge spelet ett antal uppdateringar framöver.


signatur

🇸🇪 VR Sverige Discord server
https://discord.com/invite/avnhs6mgjc

Medlem

En ganska stor nyhet för e-sport.

Spelet Racket: NX har blivigt antagen till IRF International Racquetball Federation.
Vilket gör det till en officiell Racket sport världen över.

https://www.vrfitnessinsider.com/racketnext-officially-sancti...

I slutändan skulle det kunna leda till att det blir det första e-sport som kan vara med i OS.

Det har sagts tidigare att OS vill nå ut till fler och e-sport varit intressant.


signatur

🇸🇪 VR Sverige Discord server
https://discord.com/invite/avnhs6mgjc

Medlem

Moss Book II
Har fått ett release datum.
31 Mars släpps spelet till PSVR


signatur

🇸🇪 VR Sverige Discord server
https://discord.com/invite/avnhs6mgjc

Skrivet av Doed:

Webhallen fick in den nya versionen av HP Reverb G2 nu så kände mig "tvungen" att slå till då jag kör mycket simracing bland annat och Quest 2 lämnar lite att önska där tyvärr, sen kan mitt moderkort inte förse tillräckligt med ström för att kunna köra mer än strax över 4 timmar i sträck med kabel med min Quest 2 vilket är för kort. Den tiden var längre från start men batteriet verkar tyvärr ha tappat en del prestanda sen inköp.
Lite första intryck. Det absolut första jag noterar är att SteamVR kör native ganska mycket högre upplösning från start än de 2160x2160 som displayerna i Reverb kör som standard. Det gör ju att allt så klart ser grymt ut, men också att man kan behöva sänka upplösningen för vissa titlar. Snabbtestat lite Beat Saber, Ragnarock samt en mod i HL Alyx och alla flöt på till synes utan problem åtminstone med mitt Ryzen 5800x och RTX 3080! Värt att notera är att svärta i Reverb G2 upplevs som avsevärt mycket bättre jämfört med min Quest 2 där mörka partier är klart mycket mörkare och ser mer verklighetstrogna ut tack vare det. Trackingen upplever jag vid dessa spel sen inte några problem med heller. Vet att den ska vara förbättrad för denna version men har inte spelat tidigare version så kan inte påstå att jag känner till vart problemen låg sen innan.
Var först när jag sparkade igång iracing och skulle köra simracing jag fick uppleva att den höga upplösningen var aningen för hög med små dippar ner strax under 80FPS emellanåt, vilket känns ganska tydligt i VR. Med lite justering neråt på upplösning så fick man ett flyt och här är nog där jag ändå känner av den största skillnaden mot Quest 2. Eftersom Quest 2 inte skickar bilden direkt från grafikkortet utan den bearbetas och det är en "nedskalad" bild av spelet du får så använder den vissa tricks som gör att långa asfaltssträckor får tydliga artefakter exempelvis (kollar man på viss simracing på youtube ser man samma sak i videos där) och detta slipper man helt med Reverb G2 som är direkt kopplad på grafikkortet med Displayport. Bilden är klarare, tydligare och det bara blir rent allmänt härligare att köra! Att kunna komma riktigt nära linserna och med det få en lägre field of view genom att ta bort en "spacer" uppskattas! Ljudet är dessutom avsevärt mycket bättre än det inbyggda i Quest 2 som man helst ser till att låta bli att köra med!
Out of the box är Reverb G2 dessutom bra mycket bekvämare då den främst inte är lika framtung och blir inte alls lika jobbig att ha på sig över tid. Jämför då med elite strap från oculus/meta.

Allt är inte guld och gröna skogar dock. Mixed reality portal på windows samt integrationen med SteamVR kommer med en hel del trubbel och felsökande. Det har kraschat flertalet gånger, på väg in i spel, vid avslut av spel, mitt i spelande. Det är garanterat krångligare att sätta upp sin zon i hemmet där man vill kunna spela VR inuti (så man inte slår sönder sin TV exempelvis...) handkontroller är inte i närheten av lika bekväma.
Trådlöst spelande är så klart den största nackdelen för de flesta, mig personligen gör det inte SÅ mycket då jag främst spelar trådat med min Quest 2 ändå från min PC.

I det stora hela har jag alltid varit nöjd med min Quest 2, gick till den från en Oculus Rift S och den har varit mig trogen. Då mina sessioner tenderar att bli längre när jag väl har tid att köra och jag ändå enbart kör trådat från PC så kände jag dock att jag behövde något som inte var beroende av batteritid. Detta är dock främst mot min setup där min USB-C port inte ger ström alls exempelvis och USB-A portarna ger inte tillräckligt med ström för att Quest 2 ska hålla ut så jättemycket längre tid än om man kör på enbart batteriet.
Jag kommer dock behålla min Quest 2 tills vidare. Dels för möjligheten att bara ta med sig den de gånger man är iväg hemifrån en period men också för det simpla i det. Får jag inte Reverb G2 att "bara fungera" blir det exempelvis mycket svårare för mina kids att spela med den.

Hur fick du tag på V2 hos Webhallen? Den som är uppe nu verkar vara första om man tittar på releasedatumet.

Medlem
Skrivet av Den Maskerade Daskaren:

Hur fick du tag på V2 hos Webhallen? Den som är uppe nu verkar vara första om man tittar på releasedatumet.

Jag beställde den som ligger uppe. Tydligen så verkar HP rent generellt inte ha gjort några ändringar på beställningsflödet för dessa ut till butiker och annat så det ända jag hade att gå på var att det inte funnits några på lager på flera månader, och nu när HP själva hade gått ut med att dom skickar nya även till europa så, det var en chansning helt enkelt. Men det var den nya jag fick. Enda sättet att direkt urskilja ska enligt artiklar jag läst vara att V2 kommer med en spacer som sitter magnetiskt och går att ta bort från det facial interface för att komma närmare linserna.

Medlem
Spel Releaser Mars #3

Mer utannonserade release-datum som sker denna månad.
Fler releaser under denna månad: Mars #1 & Mars #2.

Moss Book 2 - 31 Mars - PSVR (PCVR & Quest kommer senare)

-----

Tentacular - 24 Mars - PCVR / Quest

------

Uppdateringar
Population: One har fått en större uppdatering som lägger till en ny karta.


signatur

🇸🇪 VR Sverige Discord server
https://discord.com/invite/avnhs6mgjc

Medlem

Nytt flygspel utannonserat.
Warplanes - Battles over Pacific
Planeras släppas i september


signatur

🇸🇪 VR Sverige Discord server
https://discord.com/invite/avnhs6mgjc

Medlem

Alla som sitter på en reverb g2 v1, rekomenderar starkt att höra av sig till supporten införskaffa version 2 av usb kabeln. Var verkligen dag som natt för mig. Massa problem innan med att usb inte hittade headsetet och tappade tracking/ljudet osv.

Byte igår och fungerade hur bra som helst, plus en power knapp så man slipper dra ut strömmen när man är klar.

Om ni har garanti så skickar de en gratis, hade 17dagar kvar på min så passade på hehe.

Medlem

Ett titt på nya harvest run banan och vapen som kommer i nösta uppdatering till After The Fall


signatur

🇸🇪 VR Sverige Discord server
https://discord.com/invite/avnhs6mgjc

Medlem

Lite nyheter från GDC ang PSVR2

GDC 2022 provided a glimpse into the future of PS VR2 games /Android central

Även en video från kanalen PSVR Without Perole


signatur

🇸🇪 VR Sverige Discord server
https://discord.com/invite/avnhs6mgjc

Medlem
Skrivet av Molotov:

Lite nyheter från GDC ang PSVR2

GDC 2022 provided a glimpse into the future of PS VR2 games /Android central

Även en video från kanalen PSVR Without Perole

https://youtu.be/wy2NyyV9sss

Är så glad att Sony valt att satsa vidare på VR, it's here to stay. Ser mycket fram emot vad som komma skall.

Medlem
Skrivet av B-itta:

Är så glad att Sony valt att satsa vidare på VR, it's here to stay. Ser mycket fram emot vad som komma skall.

Ja det ska verkligen bli intressant.
Jag tror det kommer bli ett kliv inom VR igen.

Behövs en stor konsoltillverkare som sony som satsar på framförallt spel, det kommer gynna hela VR scenen och locka än fler användare.

Önskar också MS kunde satsa på VR.


signatur

🇸🇪 VR Sverige Discord server
https://discord.com/invite/avnhs6mgjc

Medlem

Jobbet med VR modden till Half life 2 går framåt.
En ny film har dykt upp från mod-communityt som visar lite gameplay

https://www.reddit.com/r/hlvr/comments/trrv6p/hl2vr_a_reflect...


signatur

🇸🇪 VR Sverige Discord server
https://discord.com/invite/avnhs6mgjc

Medlem

Molotov, vad är en world injector?


signatur

Too real to be a dream, too painful to be a nightmare.

Medlem
Skrivet av Hipshot:

Molotov, vad är en world injector?

Jag vet inte, tänkte du nåt speciellt?


signatur

🇸🇪 VR Sverige Discord server
https://discord.com/invite/avnhs6mgjc

Medlem
Skrivet av Molotov:

Jag vet inte, tänkte du nåt speciellt?

Det var någon på steam som pratade om VRchat, men jag fattade inget av vad han sa, för jag vet inget om någon chat eller vr liksom. Han sa att det var kul men det var massa world injectors där... han kanske kom på det själv dock.


signatur

Too real to be a dream, too painful to be a nightmare.

Medlem
Skrivet av Hipshot:

Det var någon på steam som pratade om VRchat, men jag fattade inget av vad han sa, för jag vet inget om någon chat eller vr liksom. Han sa att det var kul men det var massa world injectors där... han kanske kom på det själv dock.

Ok.
Jag vet inte men VRChat är typ ett "socialt spel" eller vad man ska säga.
Det fungerar både plattskärm och VR.
Vad som kanske menas är att det är fullt möjligt att skapa eget content i spelet.
Tex världar som rent av kan vara kopior på andra spel mm.
Tänk typ Roblox

Edit om det var i nån negativ bemärkelse så kan det vara så att kanske kom in på nå suspekt ställe som har saker som kan ställa till det på nå sätt för ditt spel.
Jag vet inte är inte så mycket erfaren av spelet, besöker ibland.
Men det är väldigt fritt


signatur

🇸🇪 VR Sverige Discord server
https://discord.com/invite/avnhs6mgjc

Medlem

Meta Quest Gaming Showcase kommer tillbaka 20 April

SAVE THE DATE FOR THE SECOND ANNUAL META QUEST GAMING SHOWCASE, APRIL 20


signatur

🇸🇪 VR Sverige Discord server
https://discord.com/invite/avnhs6mgjc

Medlem

Suttit o kört Moss 2 ett gäng timmar nu idag på PS VR. Fy bubblan vad bra spel. Precis som ettan har jag svårt o sluta.
Det har gjort en otroligt bra uppföljare och Quill är nog en av de mest charmigaste karaktärer jag någonsin fått äran o spela i ett spel.


signatur

Det finns bara tre grupper av människor i världen.
De som kan matte och de som inte kan det.

Skrivet av SunShine:

Suttit o kört Moss 2 ett gäng timmar nu idag på PS VR. Fy bubblan vad bra spel. Precis som ettan har jag svårt o sluta.
Det har gjort en otroligt bra uppföljare och Quill är nog en av de mest charmigaste karaktärer jag någonsin fått äran o spela i ett spel.

Oj. Jag hade helt missat att det hade släppts Hoppas det inte dröjer innan det kommer till PC eller Quest.

Medlem
Skrivet av SunShine:

Suttit o kört Moss 2 ett gäng timmar nu idag på PS VR. Fy bubblan vad bra spel. Precis som ettan har jag svårt o sluta.
Det har gjort en otroligt bra uppföljare och Quill är nog en av de mest charmigaste karaktärer jag någonsin fått äran o spela i ett spel.

Låter bra, jag gillade 1an fast jag från början inte trodde jag skulle göra det

Väntar på PC release, utvecklarna har sagt att man jobbat jobbar med PC och Quest portning så fort som möjligt.


signatur

🇸🇪 VR Sverige Discord server
https://discord.com/invite/avnhs6mgjc

Medlem
Spel releaser April #2 (Uppdaterad lista)

Uppdaterad lista då 2st spel till fått releasedatum denna månad

Green Hell VR Quest Edition - 7 April - Quest 2
Green Hell VR PCVR versionen försenas till Maj för att fixa till spelet efter feedback från demo som släpptes tidigare

_____

Cities: VR - 28 April - Quest

_____
Spel releaser April #1

Little Cities - 21 April - Quest

_____

Ultrawings 2 - April - SteamVR/Rift (redan ute till Quest)
Ultrawings 2 PCVR version flyttas fram hela tiden, nu är det sagt April men ingen exakt dag ännu.
Har man köpt spelet till Quest får man PC-versionen gratis

_____


signatur

🇸🇪 VR Sverige Discord server
https://discord.com/invite/avnhs6mgjc

Medlem

2st city builders denna månad, nån som är intresserad av nån av dom?


signatur

🇸🇪 VR Sverige Discord server
https://discord.com/invite/avnhs6mgjc

Medlem
Skrivet av Molotov:

Låter bra, jag gillade 1an fast jag från början inte trodde jag skulle göra det

Väntar på PC release, utvecklarna har sagt att man jobbat jobbar med PC och Quest portning så fort som möjligt.

Ja ettan var sjukt bra och tvåan är snäppet bättre kan man säga. Mkt samma. Varför ändra på ett vinnande koncept?
Snyggt med. Nog det snyggare PS VR spelet jag sett hittills (och lär så förbli då ps vr tiden nog är över nu kan man säga).
GIllar du ettan kommer du garanterat gilla tvåan.

Skrivet av johanAndersson:

Oj. Jag hade helt missat att det hade släppts Hoppas det inte dröjer innan det kommer till PC eller Quest.

Ja det var verkligen ett rätt anonymt släpp. Boom så fanns det där bara haha.
Fantastiskt VR studio. Polyarch eller vad de heter hehe. (osäker på stavningen)


signatur

Det finns bara tre grupper av människor i världen.
De som kan matte och de som inte kan det.

Medlem
Skrivet av Molotov:

2st city builders denna månad, nån som är intresserad av nån av dom?

Haha nej Undrar vilken av utgivarna som kände sig stressad och ”var tvungen” att släppa sitt spel ungefär samtidigt som det andra. Ett av dem kommer ju inte till Quest 1 så det är väl sämre optimerat då eller ska man se det som en positiv grej…?

Medlem
Skrivet av brunnlake:

Haha nej Undrar vilken av utgivarna som kände sig stressad och ”var tvungen” att släppa sitt spel ungefär samtidigt som det andra. Ett av dem kommer ju inte till Quest 1 så det är väl sämre optimerat då eller ska man se det som en positiv grej…?

Att spelen släpps typ samtidigt är nog Metas fel.
Borde vara lite bättre kontroll bakom spakarna.
Det var samma sak när spel släpptes samma dag som Resident Evil 4 VR. Utvecklarna var noh inte glada då att deras spel hamnade i skuggan.


signatur

🇸🇪 VR Sverige Discord server
https://discord.com/invite/avnhs6mgjc

Medlem

Efter att ha kört Moss Book 2 ännu mer kan jag utan o överdriva säga att för mig är det här ett game of the year spel.
Att det är värt att få slåss om titeln alltså. Jädrar vilket underbart kul VR spel det är.


signatur

Det finns bara tre grupper av människor i världen.
De som kan matte och de som inte kan det.

Skriv svar