FZ - Sveriges största spelsajt
FZ.se ägs av Geeks Publishing som även driver sajterna SweClockers.com och 99mac.se.
Våra medarbetare och kontaktinformation finner du här.

Post- och besöksadress
Geeks Publishing AB
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

Om Geeks Publishing
Digitalförlaget Geeks Publishing brinner för teknikintresserade människor. Med ytterst kompetenta medarbetare skapar vi tongivande produkter på webben som tillvaratar läsarnas engagemang och utvecklar det personliga intresset för ny teknik. Vi är en pålitlig och framåtlutad aktör med förmågan att låta samarbetspartners nå fram och beröra de riktiga tekniknördarna.
Historik - en spelsajt med anor
Sveriges bästa spelsajt FZ.se grundades 1996 och förvärvades av Geeks Publishing hösten 2015. Den populära webbsajten är den självklara mötesplatsen för alla slags svenska gamingfantaster, som dagligen tar del av nyheter om datorspel, konsolspel och mobilspel. Redaktionen publicerar även högaktuella spelrecensioner, skämtsamma artiklar i avdelningen WTF? och tillhandahåller ett välbesökt diskussionsforum. FZ.se besöks av cirka 75 000 unika läsare per vecka.
Annan information på FZ
Redaktionen   Vilka är vi egentligen som gör FZ? Klicka här för att få veta mer.
Kontakta oss Synpunkter, förslag, buggrapporter eller nyhetstips? Kontaktformuläret är alltid redo.
Jobba hos oss Vi är alltid intresserade av duktiga frilansare, läs mer för att få veta vad som krävs.
Betygen Vad betyder egentligen våra betyg? Läs mer här för att komma underfund med detta.
Medaljerna De allra bästa spelen får en medalj. Information om dessa finns på denna sida.
Knappar Vill du länka till FZ? Vi har knapparna för dig.
RSS-flöden På denna sida finns information om vilka RSS-flöden vi har.
Personuppgiftspolicy Läs mer om vad vi sparar och hur vi behandlar den information du ger oss om dig själv.
IRC-chatten Vill du chatta med oss? Vi finns på IRC-nätet QuakeNet.
Nostalgi I nostalgiarkivet finns en hel hög med gamla nyheter från när det begav sig.
Epoker på sajten
FZ generation 1 Generation 1
Den första generationens FZ var liten och anspråkslös. Nyheter var styrkan och sajten huserade mängder av klansidor, modifikationssidor och andra påhitt. Sajten var fortfarande rätt nära kopplad till Spel på Torget, som skötte bevakningen av andra, mindre brutala spel. Som synes var sajten fokuserad specifikt kring Quake och hade ett filarkiv, något som inte tillhörde vanligheterna på modemtiden då bandbredd var dyrt.
FZ generation 2 Generation 2
Sajtens första uppfräschning innehöll bland annat framhävning av alla de spelservrar som FZ vid tidpunkten körde. Nyheterna blev mer strukturerade och den anrika logotypfärgningen såg dagens ljus. Sajten fylldes även med fler och fler artiklar, samt så kallade .plan-filer, dåtidens utvecklardagböcker. Sajten bestod dock fortfarande av relativt få bilder, men avknoppningen från Spel på Torget var tydligare. På den här tiden talade man fortfarande om gamers i två grupper, LPB (Low Ping Bastards) och HPW (High Ping Warriors). På grund av den stora andelen läsare med modem var en textbaserad sajt helt enkelt att föredra.
FZ generation 3 Generation 3
Designen till detta utseende hette Ronny Blossborn och färgen svart lämnades till stor del för att ersättas av olika nyanser av mörkgrått, mörkblått och mörkrött. Logotypen modifierades och siktkorset introducerades. Denna designepok varade bara något år, eftersom problem med bland annat forum blev stora. På den tiden visades forumet i trädvy, vilket skapade strul i långa trådar. Bakom sajten fanns ett portalsystem vid namn SiteAdmin från företaget eMinds, ett system som var väldigt avancerat för sin tid. Med SiteAdmin i ryggen började FZ för första gången på riktigt skriva recensioner och artiklar, vilka snabbt blev en central och mycket uppskattad del av sajten då det var brist på större spelsajter som skrev på svenska.
FZ generation 4 Generation 4
Designern av detta utseende heter Björn Järnankar och när den lanserades var det nytt och fräscht och väldigt avancerat grafiskt. Designen erbjöds först till spelsajten Missil, men dess ägare Spray nekade den och skaparen vände sig till FZ. Vi gillade den kraftigt och omfamnade den direkt. Denna design användes ända till maj 2006. Under denna tid hände mycket på sajten, nyhetstäckningen breddades, artiklarna blev ännu viktigare, vi skaffade oss en wiki och forumet gjordes om i flera steg. Annonserna gjorde också ett större intåg på sajten allt eftersom it-branschen återhämtade sig efter bubblans bristning. Artiklarnas roll på sajten befästes ytterligare och presenterades på förstasidan med bildpuffar. Avdelningen WTF?!, där de roligaste länkarna samlas, såg också dagens ljus för första gången.
FZ generation 5 Generation 5
Det här är den nyaste generationen av sajten och första gången vi har en riktig förstasida. Sajtens motor är skapat av Wilhelm Svenselius, Accidis och utseendet är framtaget av Jörgen Alexandersson, Grafiska Sensationer. Sajtens styrkor som filarkiv, artiklar och nyheter lyfts fram med stora och tydliga puffar, designen har för första gången blivit ljus och sidans läsbarhet har ökat kraftigt. Inloggningen har blivit heltäckande och gäller över hela sajten, nyheterna har fått individuella sidor och kommentartrådarna har integrerats närmare. För första gången har vi relaterade nyheter. Den enorma speldatabasen ser dagsljuset för första gången och innehöll redan vid releasen över 4 000 spel, men antalet ökar förstås stadigt varje dag. Forumet är helt omgjort från grunden efter sajtens egna behov, precis som nyhetssystem och flertalet andra delar. Sajten har för första gången under sina tio levnadsår kommit in i ljuset på riktigt.
FZ