Användaren saknar profilbild
Nykomling

Stefan Norlander

Medlem i 2287 dagar (sedan 2010-12-17 11:04)

Namn Stefan Norlander
Senast inloggad 2011-01-26 22:16
Från Vänersborg

Mitt genuina intresse för spel väcktes första gången när min pappa av någon anledning köpte Game&Watch: Donkey Kong. Jag var för liten då för att riktigt kunna spela, men jag minns att jag tryckte på knapparna iaf.

Under regniga dagar så hyrde min mamma ibland ett NES (dock inte så ofta som jag önskade) så att jag och min syster skulle ha något att göra. Favoritspelen var Metroid, Ice Climber och Popeye. Sen köpte en av mina vänners familj ett NES och efter lite övertalning så köpte mina föräldrar ett begagnat NES till mig, jag tror det var i födelsedagspresent eller nåt sånt, med spelen Trojan, Golf och kanske nåt mer (dock inte Super Mario Bros av nån anledning). Jag tror att jag, innan jag sålde konsolen, hade typ 12 eller 13 spel.

Under min "NES-period" så fick jag även en Atari 2600-kopia som heter FunVision, med typ 160 inbyggda spel, i födelsedagspresent av mina föräldrar.
Jag köpte ett nytt GameBoy (med Tetris, Side-Pocket och Wizards&Warriors) som jag några år senare bytte mot Atari Lynx "för den har färgskärm", vilket jag ångrar än idag.

För pengarna jag fick från mitt sålda NES (säkert även något bidrag från mina föräldrar) så köpte jag en begagnad Commodore Amiga 500.
När jag åratal senare tyckte att min Amiga var för ålderdomlig så köpte jag en begagnad Amiga 1200.

När PlayStation kom så fick jag åter upp ögonen för tv-spel, och köpte ett nytt sådant, i VideoMix i Uddevalla, med äventyrs/skräck spelet D. (Jag har fortfarande kvar mitt PS, dock är det defekt sedan slutet av 90-talet, laserläsaren gick sönder och det gick inte att laga.)

Någon gång under mitten av 90-talet så tvingade mina föräldrar mig att sälja min Amiga500, tyvärr så stod jag inte emot utan sålde min gamla trotjänare, vilket jag ångrar lite men jag har fortfarande kvar min Amiga1200.

Sen har det bara "rullat på", jag införskaffade mig ett nytt PlayStation2, ett begagnat Nintendo64, ett nytt GameBoy Color, ett nytt GameCube, ett nytt GameBoy Advance, en begagnad Commodore 64, ett par begagnade NES, några begagnade GameBoy, en ny XBOX (som jag köpte på Gotland under min studietid där), ett antal begagnade PC-datorer, en ny laptop, en ny XBOX360, en ny NDSi och en ny Nintendo Wii.

Sen har jag en drös "fickspel" också, typ Game&Watch. Och några mindre kända 8-bits konsoler med inbyggda spel, en ratt med pedaler, en joypad och en dansmatta.
Jag har kvar de flesta av mina inköp och ett antal spel till varje konsol, vet dock inte riktigt hur många.

PlayStation 3, PSP, NDS Lite, 3DS, HDTV och en ny stationär dator är det som står på önskelistan framöver.
Stefan Norlander

Medlemmen har inte skapat någon blogg eller skrivit några foruminlägg ännu.

FZ