Många beskyller #Activision Blizzard för att mjölka Guitar Hero-serien och det är svårt att argumentera mot det. Band får trots allt egna versioner till höger och vänster och snart släpps samlingen #Greatest Hits med de bästa låtarna från Guitar Hero I till III. Det kan därför vara svårt att se vad #Guitar Hero 5 ska bidra med, men ska vi tro den första officiella information om spelet så är det faktiskt en hel del.

Inte nog med att grafiken ser ut att få sig en rejäl putsning så kommer det nämligen bjuda på en hel del intressanta nyheter. Du kommer bland annat kunna kombinera ihop ditt band på flera olika sätt. Vill du ha två trummisar och och två gitarrister eller en sångare och tre gitarrister så går det alldeles utmärkt - så länge du har tillräckligt med instrument förstås. Självklart kommer även befintliga spellägen förbättras på olika sätt men de kanske mest efterlängtade förbättringarna är möjligheten att hoppa in i en låt när du vill och faktumet att du för första gången inte behöver låsa upp några låtar - alla finns alltså tillgängliga när du startar det första gången.

Låtar var det ja. De är 85 till antalet och inkluderar artister som Kings of Leon, Bob Dylan, Johnny Cash och The White Stripes. Till detta kan du även räkna de du redan köpt och laddat ner till #World Tour - de är glädjande nog nämligen helt kompatibla med #Guitar Hero 5. Här nedan kan du se de åtta första låtarna som tillkännagivits av utgivaren.

The Rolling Stones - Sympathy for the Devil
Bob Dylan - All Along The Watchtower
The White Stripes - Blue Orchid
Santana - No One To Depend On (LIVE)
Vampire Weekend - A-Punk
Tom Petty - Runnin Down a Dream
Johnny Cash - Ring of Fire
Kings of Leon - Sex on Fire