#Camelot Unchained-mannen Mark Jacobs har intervjuats av vg247 och talat om betalningsmodeller. Han tror inte framtiden är ljus för gratisspelen.

– Vi kommer få se många utvecklare som stänger ned, och många förläggare kommer tänka: 'Att spendera 20 miljoner dollar på ett free-to-play-spel var kanske inte den bästa idén någonsin', säger Jacobs.

Han menar att det här kan vara verklighet inom fem år, och att det kommer bli något av en apokalyps. Free-to-play kommer bli en betalningsmodell i mängden, snarare än det ideal större delen av mmo-branschen försöker jaga idag. Camelot Unchained kommer kräva månadsavgift av spelarna, Jacobs förklarar varför:

– Camelot Unchained kommer vara ett nischat prenumerationsspel. Vi kommer utesluta majoriteten av folk som säger: 'Jag kommer inte betala månadsavgift, jag vill ha free-to-play.' Och det är bra för då kan vi säga: 'Vi förstår. Du vill ha free-to-play, det är okej. Försvinn'.

Att ha en mindre, men dedikerad, spelarbas är enligt Jacobs bättre än en stor som inte bryr sig särskilt mycket. Läs hela intervjun här.

Att vara eller icke vara free-to-play, det är frågan.