När #Grand Theft Auto IV lanserade till pc var prestandan katastrofal, något som löstes först efter en rad patchar. #Max Payne 3 behandlades dock bättre och förhoppningarna på en väl hanterad pc-port av #Grand Theft Auto V sköt i höjden när det stod klart att det var samma studio som låg bakom den.

Våra initiala tester på vårt testsystem visar också god prestanda, med vissa bekymmer i riktigt tät grafik och höga farter. Sidopanoreringar verkar vara den mest elaka manövern och i extrema fall sjönk bilduppdateringen ner till 30 i 1080p och alla inställningar på max.

Guru3D och våra vänner på Sweclockers har gjort några initiala tester av prestandan och visar bland annat vilka kort som presterar bäst i olika upplösningar, med kantutjämning. Att köra i 4K är med en stabil fps är det dock få som kommer att lyckas med i dagsläget då dubbla Radeon R9 295-kort i medel pressar ur sig 55 bilduppdateringar per sekund i Guru3D:s test.

Sweclockers testar spelet på två datorer och en rad grafikkort och så länge man nöjer sig med att köra på näst högsta kvalitétsinställningarna klarar sig även medelburken gott med ett Geforce GTX 770-kort eller AMD:s Radeon R9 280. Båda levererar mellan 62 till 79 fps.

I forumet har det också snackats prestanda och flera medlemmar delar med sig av sina initiala erfarenheter. Har du problem med prestanda rekommenderar vi att uppdatera dina grafikdrivrutiner, båda Nvidia och AMD har släppt patchar i samband med GTA V-lanseringen.