Tidigt i år släpptes remastrade Uncharted 4 och Uncharted: The Lost Legacy i ett äventyrspackat paket till Playstation 5, med löfte om pc-release "senare". Hur sent är "senare"? Hur långt är ett snöre? Möjligen har vi lite mer kött på benen, för SteamDB-grundaren Pavel Djundik har noterat en tidsstämpel i Steam-API:t som hintar om junisläpp. Eventuellt. Steam har nämligen som krav att spel ska ha ett planerat releasedatum i backend-delen – så detta kan vara en placeholder.

Atomic Heart listades exempelvis tidigare med releasen 22 juni, men vi vet nu att det inte blir släpp förrän under årets sista fyra månader. Junihinten för Uncharted: Legacy of Thieves Collection till pc och Steam ska vi med andra ord ta med en nypa salt. Eller två. Välj själv.

Framtiden för Uncharted ser något grumlig ut, även om Naughty Dog sagt att "Det är en värld vi vill se mer av". I filmväg ser det ljusare ut. Uncharted-filmen fick visserligen fesljumna betyg, men publiken har vallfärdat och det snackas om att det redan är en "filmfranchise".