I en nypublicerad intervju säger #Activision-anställde Tom Tippl att #Call of Duty: Modern Warfare 2-utgivaren har planer på att ta extra betalt för vissa "onlinefunktioner" i framtida Call of Duty-spel.

Det är absolut något vi kan se potentialen i, speciellt då vi kikar på olika affärsmodeller för att tjäna pengar på online-spelandet. Det sker mycket bra kunskapsöverföringar mellan Blizzard-folket och våra online-killar. Ni bör förvänta er att vi testar och förr eller senare släpper en kompletterande online-monetäriseringsmodell för några av våra största serier, som Call of Duty. Våra fans säger till oss att det finns mängder av tjänster och innovation de skulle vilja få som de inte fått ännu. Från det vi sett hittills, angående extra innehåll såväl som alla de tjänster Blizzard erbjuder, så ser vi att det finns en efterfrågan från spelarna att betala för detta.

Om Activision får som de vill så lär alltså nästa Call of Duty släppas med ett kompletterande online-läge som lär kosta pengar, utöver själva kostnaden för spelet. Hur detta kommer se ut, och i vilken form de tänkt sig, kan vi dock bara spekulera i för tillfället.

Skulle du vara beredd att betala extra för diverse "onlinefunktioner" till ditt Call of Duty: Modern Warfare 3?