Less på att alldeles för få spelare kan mötas i de senaste [ Battlefield]-liren? Då kan du be en stilla bön för en ökning när #Battlefield 3 (med all sannolikhet] presenteras om ett par veckor. Eller så plockar du fram åldringen #Battlefield 2 ur garderoben och slangar hem modden Project Reality - utvecklarna har nämligen lyckats köra en server med 128 spelare på samtidigt.

Testningen filmades av en av deltagarna och resultatet skickades upp på Youtube (se nedan). En film sprängfylld av sardinburkstajt action? Tyvärr, det är en ganska stillsam historia som mest handlar om att testa hur modden fungerar. Förhoppningsvis dyker 128-spelarstödet upp i en framtida version av modden. Fast innan dess återstår en del tekniska bekymmer att lösa; serveradministratören rapporterar att 9 megabyte data per sekund skickades upp, skriver tyska PC Games.

Urmodern #Battlefield 1942 lät 64 spelare kriga samtidigt, en för den tiden rejält tilltagen maxgräns som hängde med i flera uppföljare till pc. Med konsolliret #Bad Company sjönk siffran till blygsamma 24 spelare. I #uppföljaren låter pc-versionen 32 personer mötas, en siffra som enligt läsarkommentarer är alldeles för liten.

Så till den självkara frågan - hur många spelare på samma server tycker du är en lämplig maxgräns i denna typ av spel?