Byt layout Standard layout Rutor
Senaste nyheterna
 • Battlefield 1 – jämför grafiken till PS4, XONE och PC

  Digital Foundry är ofta framme med sina tekniska fingrar och analysera nysläppta spel. Battlefield 1 är inget undantag och har redan fått sin spendera tid under luppen. Nu är det dock dags för det slutgiltiga testet som jämför grafiken mellan alla formaten: Playstation 4, Xbox One och PC.

  Läs mer

 • Ta dig ut i skidbacken när Steep får öppen beta

  Den som suktar efter digitala spel med tema vintersport har inte direkt ett överflöd av titlar att välja bland. Ubisoft tänker dock göra ett nedslag i den kategorin spel via open world-genren. Steep heter liret som tar oss upp i alperna där det bland annat går att åka skidor, snowboard och flyga med wingsuit.

  Läs mer

 • Final Fantasy 15 får online co-op

  Enligt en intervju med Eurogamer kommer nästa del i Final Fantasy få ett co-op läge för upp till fyra spelare. Läget kommer gå att spela över nätet och kommer släppas till spelet i form av ett DLC som kommer gå att köpa någon gång efter att spelet släpps.


  Än så länge är väldigt lite känt om läget, men vi vet att det heter Comrades och kommer vara del av spelets season pass gå att köpa separat. Enligt utvecklarna är det dock en bit bort, då de började jobba med det så sent som i somras när Final Fantasy XV försenades.


  Comrades-läget kommer utspela sig under tre episoder som fokuserar på Gladio, Ignis respektive Prompto och den första är just nu ungefär 20 procent färdigt enligt utvecklaren.


   

 • Titanfall 2 har inget season pass

  Imorgon släpps Respawn Entertainments senaste spel Titanfall 2, uppföljaren till 2014 års Titanfall. Av betygen att döma verkar de flesta eniga om att utvecklarna lyckats bra även denna gång.


  Nu meddelar de i ett inlägg på deras blogg att Titanfall 2-spelarna inte kommer behöva köpa något season pass för att ta del de extra kartorna och spellägena som planeras efter spelets release. Allt kommer vara tillgängligt helt gratis och det första de släpper är en ny version av Titanfall-kartan Angel City.


  No Season Pass required… This means no splitting up the community and it all starts with the legendary Angel City map, remastered from the original Titanfall. This means once you've purchased Titanfall 2, your investment includes a full single player campaign, the full multiplayer maps and modes, and long-term support with no hidden costs. You can pre-order the game to play three days early, but it will never cost you extra.

 • Nu har regionskvalen för Dota 2:s Boston Major börjat

  Inför varje stor Valve-anordnad Dota 2-turnering hålls förutom regionskval även så kallade open qualifiers, där vem som helst kan skapa ett lag och slåss om chansen att tävla i de stora ligorna. Efter fyra dagars tävlande är nu denna avslutad och åtta stycken vinnare har korats, två från varje region.


  Efter detta börjar nu regionskvalen som om möjligt är ännu hårdare, med lag som Team Secret, Fnatic och LGD Gaming. Totalt är det 37 lag, där varje lag från respektive region kommer möta varandra i en bäst-av-1-runda.


  En vinst ger laget 1 poäng, vilket innebär att varje vinst kan vara avgörande. De fyra lag från varje region med flest poäng möter sedan varandra i en bäst-av-3 och två av dessa går vidare till Boston Major i december, totalt åtta stycken.


  Klicka för mer information
  Nordamerika


  Complexity


  FDL


  Infamous


  Team NP


  Prodota Gaming (Open qualifier-vinnare)


  Elements Pro (Open qualifier-vinnare)


  Wild Witch Doctors


  Kingao+4


  Kina


  CDEC Gaming


  Ehome.Keen (Open qualifier-vinnare)


  Ehome.X (Open qualifier-vinnare)


  FTD Club A


  Invictus Gaming


  IG Vitality


  LGD Gaming


  LGD.Forever Young


  Vici Gaming


  VG.J


  Europa


  Ad Finem


  Fantastic Five


  Virtus Pro


  Vega


  Team Secret


  Natus Vincere


  Team Liquid


  Escape Gaming


  Alliance


  The Imperial


  SEA


  Team Faceless


  Fnatic


  Mineski


  Rex Regum


  Signature.Trust


  The Mongolz


  TNC Gaming


  Warriors Gaming.Unity (Open qualifier-vinnare)


  Fire Dragoon (Open qualifier-vinnare)


  Den mest intressanta regionen är utan tvekan Europa, där flera av lagen gjort stora förändringar sedan The International, såsom Team Liquid, Team Secret och svenska Alliance. Europa är också den starkaste regionen, med flera lag i toppklass och kan därför gå lite hur som helst. Om vi kollar på resultat under de senaste månaderna ser dock Team Secret och Virtus Pro väldigt lovande ut, då båda har presterat bra.


  Även Na'vi/Natus Vincere är värda att nämna i sammanhanget. Laget har haft lite varierande prestationer i de senaste turneringarna de medverkat i, men har all potential att rycka upp sig och ta hem vinsten.

 • Hämta Borderlands-samlingen gratis till Xbox One

  Borderlands: The Handsome Collection finns att hämta gratis till Xbox One. Samlingen, som innehåller Borderlands 2 och Borderlands: The Pre-Sequel samt deras respektive dlc, är tillgänglig från Microsoft Store (här!) och från butiken i Xbox One-konsolen.


  Hur länge erbjudandet du inte bör tacka nej till gäller, har vi ingen info om. VG247.com spekulerar i att det kan vara ett misstag från Microsofts sida, och att samlingen riskerar att försvinna när de upptäcker sitt eventuella misstag. Men det hindrar dig ju inte från att paxa den nu, om den skulle hitta på att bli kvar.

 • Nintendo håller inne på Switch-information ett tag till

  Förra veckan avslöjade Nintendo äntligen vad deras nya konsol är för manick men som många uppmärksammande var det sparsamt med detaljer kring bland annat hårdvaran. Dessa skulle istället presenteras vid ett senare tillfälle och nu har vi ett datum för just detta.


  Den 12 januari kommer Nintendo att hålla en ny livestream och vi förväntar oss att pris och prestanda ska stå på agendan. Switch ska ju trots allt börja säljas i mars nästa år. Vi vet dock redan nu att den inte kommer vara kompatibel med 3DS och en rad andra detaljer...

 • Fulkultur #24 - om skräcken, fasan och spänningen

  I senaste avsnittet av Fulkultur, den sedelärande och folkbildande podden från Geeks, gör en kvartett fulkulturister en djupdykning i skräckens fascinerande värld. Varför gillar vi att bli skrämda? Vilka sorters skräck finns det, och vad bygger dessa på? Utöver dessa frågeställningar berättas det om favoritminnen och tipsen om bra skräckupplevelser står som spön i backen.


  Ha nu en riktigt ryslig Halloween, och glöm inte att stödja oss genom att gilla vår Facebook-sida eller följa fulkulturpodden på Instagram!

 • Valve blir stenhårda mot griefers i Counter-Strike: Global Offensive

  De flesta spelar multiplayerspel för spänningen i att tävla mot andra människor men det finns såklart en liten klick som mest vill förstöra för alla andra. På internetlingo kallas detta griefing och det kan röra sig om allt från att skjuta ihjäl sina lagkamrater med flit eller medvetet strunta i viktiga mål, såsom att desarmera en bomb.


  Valve har sedan ett par år tillbaka ett system kallat overwatch där communityt i Counter-Strike: Global Offensive själva kan granska dåligt uppförande i matcher och dela ut straff, exempelvis tillfälliga avstängningar. I och med gårdagens patch blir dock ansvaret väldigt mycket tyngre då tidigare straffade spelare blir permanent bannade om de prickas igen.


  A temporary griefing conviction assigned by Overwatch will now be elevated to a permanent conviction if the suspect had a previous temporary griefing conviction.

 • Microsoft presenterar VR-headset för 3000 kr

  Igår höll Microsoft hov och medan de flesta väntade sig en tillställning som skulle kretsa kring deras bärbara Surface-serie överraskade de med att presentera en virtual reality-satsning till Windows 10.


  Dessa byggs tillsammans med en rad tillverkare såsom Dell, Lenovo, Acer, Asus och HP och de billigaste ska enligt uppgifter kosta 300 dollar. Precis som med Hololens ligger fokus på att köra Windows-appar men istället för att måla upp dessa som hologram körs de i en virtuell miljö. Man demonstrerade också hur HoloTour, som kör interaktiva 360-filmer, fungerade på båda lösningarna.


  Dessa headsets ska enligt uppgifter inte kräva något extern tracking likt Oculus Rift och HTC Vive utan ha egna sensorer. Huruvida detta rör sig om gyron likt de i Samsung Gear VR eller Kinect-liknande kameror som i Hololens vet vi inte än. Den första laddningen headsets ska släppas i samband med "Creators Update" i början av nästa år där bland annat Paint får stöd för att 3D-modellering.

 • Uwe Boll slutar göra film

  Uwe Boll lägger regissörskarriären på hyllan, kommande Rampage: President Down blir hans sista film.


  – Marknaden är död, säger Boll till Toronto Metro.


  Han utvecklar sitt resonemang med att försäljningen av dvd och blu-ray rasat med 80 procent och att det är svårt att slå igenom bruset på streamingmarknaden. Boll säger sig också vara för gammal för att hela tiden göra allt billigare filmer. Det senaste årtiondet har han dessutom bara spenderat sina egna pengar för att finansiera filmskapandet.


  – Jag har använt mina egna pengar sedan 2005 och om jag inte gjort de korkade spelfilmerna hade jag aldrig samlat kapital nog att att säga "Låt oss göra Darfur-filmen", jag behöver ingen Ferrari, jag behöver ingen yacht. Jag har insvesterat i mina egna filmer och förlorat.


  Nu väntar istället en fortsatt karriär inom filmdistribution och restaurangen Bauhaus i Toronto.


  – Nu kanske folk har tid att faktiskt titta på mina filmer, börja med Postal från 2005 och tio år framåt [...] de förtjänar att diskuteras mer än vad de gjorts.

 • Din dator kan (nog) driva Call of Duty: Infinite Warfare

  Med skjutmåttssäker precision har årets Call of Duty kodats färdigt i tid, och på fredag nästa vecka är det dags att testa rymdkrig och alla andra nyheter i Call of Duty: Infinite Warfare. Intressantast med årets upplaga är den omgjorda Call of Duty 4: Modern Warfare-kampanjen.


  Mindre intressant är att det kostar dig minst närmare 700 kronor att spela den: remastern ingår bara i dyrare versioner av spelet, inte i standardutgåvan. Men systemkraven är desamma för samtliga versioner, och synnerligen snälla. Se själv.


  Minimum:  • OS: Windows 7 64-Bit or later 

  • Processor: Intel Core i3-3225 @ 3.30GHz or equivalent 

  • Memory: 8 GB RAM 

  • Graphics: NVIDIA GeForce GTX 660 2GB / AMD Radeon HD 7850 2GB 

  • Storage: 70 GB available space


Call of Duty: Infinite Warfare släpps den 4 november. Garanterat.

 • Sök i nyhetsarkivet

  2016-10-26 20:33

  Guns N' Roses, amerikansk simmare och rymdkrig i märklig trailer för Call of Duty: Infinite Warfare

  18
  2016-10-26 19:55

  Bli Michael Myers och mörda ungdomar i Dead by Daylight

  8
  2016-10-26 19:15

  Film – Massive visar senaste The Division-patchen

  11
  2016-10-26 18:58

  Världen brinner i Cities: Skylines - Natural Disasters

  8
  2016-10-26 16:45

  Nintendo-aktien sjunker, men Switch ska säljas med vinst

  31
  2016-10-26 15:32

  Det finns ett Mario Kart till två av tre Wii U

  11
  2016-10-26 14:57

  Betatestningen av Witcher-kortspelet Gwent är igång

  12
  2016-10-26 14:08

  World of Warcraft: Legion 7.1 ute med massor av nytt innehåll

  9
  2016-10-26 13:11

  Sweclockers testar Geforce GTX 1050 Ti – grafik för prismedvetna

  13
  2016-10-26 10:34

  GTA V-rykten pekar mot Liberty City-expansion

  22
  2016-10-26 09:20

  Turtle Rock tvingas överge Evolve

  17
  2016-10-26 08:04

  Rockstar straffar GTA V-fuskare på bästa sätt

  8
  2016-10-26 07:31

  Bethesda förklarar sin strategi för spelrecensioner

  52
  2016-10-25 20:30

  Arkadhallarna i Sovjet tränade spelarna för krig

  23
  2016-10-25 18:45

  Vann Titanfall 2 precis pris för årets snyggaste trailer?

  49
  2016-10-25 18:00

  Inta slagfältet i Battlefield 1 med Geeks Gaming

  2
  2016-10-25 17:01

  Är Tiger Knight: Empire War ett värdigt substitut för Mount & Blade II?

  10
  2016-10-25 14:09

  Civilization VI årets bästa spel, enligt kritiker

  46
  2016-10-25 13:29

  Stor uppdatering släpps till Elite Dangerous idag

  13
  2016-10-25 11:31

  Hackers använder Discord för att sprida virus

  23
  2016-10-25 10:47

  The Divisivion patchat med radvis av förändringar

  40
  2016-10-25 09:20

  Blizzard kommenterar möjligheten kring klassiska World of Warcraft-servrar

  10
  2016-10-25 08:31

  Battlefield 1 uppdaterat: färre krascher, mindre serverstrul

  37
  2016-10-25 07:11

  Titanfall 2-betygen börjar ramla in – får positiv kritik

  23
  2016-10-24 20:15

  Nintendo: Spelen du såg i Switch-trailern är inte faktisk gameplay

  35
  2016-10-24 19:30

  Dishonored skulle bli en bra film – se den nya trailern

  19
  2016-10-24 19:00

  Michel Ancel visar upp gammal Rayman-prototyp till SNES

  6
  2016-10-24 18:15

  Hur snyggt är Skyrim Special Edition? Film ger oss svaret

  37
  2016-10-24 15:56

  Snart kan du spela den brutala versionen av Doom 64

  5
  2016-10-24 14:49

  Butik tar betalt för Playstation VR-testning

  39
  FZ