Byt layout Standard layout Rutor
Senaste nyheterna
 • Gör Sverige till stormakt i Realpolitiks nästa månad

  Realpolitiks är ett grand strategy-spel där just politik står i centrum. Välj mellan alla världens nationer och led dem till globalt herrevälde, samtidigt som du väljer styrelseskick, bråkar med uppkäftiga grannar och ägnar dig åt annat som hör det politiska livet till.

  Läs mer

 • Glöm Super Mario Odyssey – här är Mario-äventyret vi verkligen behöver!

  Förra veckan avtäckte Nintendo konsolen Switch under högtidliga former. I samma veva passade de på att utannonsera  det helt nya Mario-spelet Super Mario Odyssey. PC-spelare kan inte ta del av rörmokarens senaste äventyr, men kanske gör det inget? Med moddar kan man som bekant göra fantastiska saker.

  Läs mer

 • Kaninslagsmålsspelet Overgrowth äntligen i beta

  Overgrowth har varit ett sådant där spel som det skrivits om i massvis med år men som aldrig verkar komma till avslut. Det annonserades för nio (!) år sedan och dök upp på Steam Early Access 2013. Nu har spelet dock äntligen nått betastatus och du som inte kan få nog av kaniner med en förkärlek för handgemäng kan spana in en ny trailer.

 • Krossa motståndarna i Chivalry-skaparnas Mirage: Arcane Warfare

  Chivalry: Medieval Warfare är en halvgammal FZ-favorit som dammas av med jämna mellanrum när vi känner behovet av att halshugga meningsmotståndare i medeltidsmiljö. Utvecklarna Torn Banner Studios jobbar numera med onlinespelet Mirage: Arcane Warfare som verkar vara ungefär samma sak, fast med färggladare stil och magiska trollformler i den dödliga mixen.

  Läs mer

 • The Legend of Zelda: Breath of the Wild – skillnaderna mellan utgåvorna till Wii U och Switch

  The Legend of Zelda: Breath of the Wild släpps slutligen den 3 mars, och då till Wii U och Nintendo Switch samtidigt. Nintendo har tidigare försäkrat att oavsett format så kommer det vara samma upplevelse. Några mindre skillnader finnas dock, vilket Nintendo förklarat för IGN.

  Läs mer

 • Gabe Newell svarar på varför Valve inte snackar med sina communities

  Som bekant höll Gabe Newell en frågestund på Reddit inatt svensk tid och många var nyfikna på framtiden för Counter-Strike: Global Offensive, vilket sammanfattades i denna tråd. Serien har verkligen gjort en comeback senaste åren och det är egentligen det enda spelet som kan utmana Dota 2 i turneringsprispottar.


  Samtidigt brukar Valve få mycket kritik för deras slappa hantering av communityt. I stark kontrast mot många andra tror de inte på att kommunicera alla detaljer i otaliga bloggposter, skrivna av särskilt anställda community managers, utan vill snarare att uppdateringarna ska tala för sig själva. Han menar att de lyssnar aktivt på åsikter om spelet men väljer att inte lägga sig i diskussionerna innan funktioner är satta i sten.


  Is there a way to assign a community representative from valve to csgo? Someone who would communicate with the community frequently to keep the peace between the devs and the community.


  "We haven't considered community managers because in general we prefer to communicate by shipping game updates. We try to avoid disrupting conversations happening in the community, which is why we tend to be quiet a lot of the time. But we do weigh in when we have useful information to help those conversations along."     Newell gav dock några skarpa besked igår gällande spelets framtid. Valve fortsätter att implementera valda delar av Source 2-motorn i spelet, mycket fokus läggs bland annat på gränssnittet. Han vill också göra spelet tillgängligt i fler områden, exempelvis Kina, det idag är svårt att lira CS. Sedan några år tillbaka finns det en särskilt utvecklad version för den asiatiska marknaden som heter Counter-Strike Online. Deras ständiga arbete att jaga fuskare och skaparna av dessa kommer fortsättningsvis vara i fokus.


  Många skulle säkert också bli förvånade över faktumet att så lite som 20-30 personer arbetar på Global Offensive på daglig basis.

 • Inte köpt Watch Dogs 2 än? Testa gratis i tre timmar

  Watch Dogs 2 var en bättre upplevelse än första spelet, menade FZ:s recensent och delade ut en åtråvärd 4 i betyg. Om du ännu inte är övertygad ger Ubisoft dig chansen att testa innan köp, berättar spelskaparna på Twitter.


  En demoversion låter dig testa hacker-spelet i tre timmar på Xbox One och PS4 (men inte pc). Du får testa allt: singleplayer, multiplayer och co-op, och dina framsteg följer förstås med till fullversionen om du väljer att köpa den. 


  Den tidsbegränsade demon finns ute till PS4 nu och landar på Xbox One den 24 januari. Vi har ingen info om en eventuell pc-version.

 • Gabe Newell i natt: "Siffran 3 får inte nämnas"

  I natt klev Gabe Newell in på Reddit och lät användarna fråga honom om vad som helst i en så kallad AMA-session. Frågorna kom, och den gode Newell gav svar på en hel del. Här följer några höjdpunkter:


  Vad är statusen för Half-Life 3/Half-Life 2: Episode Three? Jobbar Valve fortfarande på några fullstora singleplayer-spel? En oidentifierad anonym källa på Valve har sagt att Half-Life 3 lagts ner. Är den källan legitim?
  – Siffran 3 får inte nämnas. Ja. Personligen tror jag på alla oidentifierade anonyma källor på internet.


  Sifferskämtet åsido, det finns möjlighet att vi får återbesöka Half-Life/Portal-världen igen någon gång, verkar Newells korta svar bekräfta. Såvida han inte svarar på den senare delen av frågan, förstås.


  Är det möjligt att ett nytt IP utspelas i Half-Life/Portal-universumet? Jag känner att det finns masor av story kvar att utforska där.
  – Japp.


  Portal 2 är Newells favoritspel från Valve-katalogen, och Dota 2 det mp-spel han lägger mest tid på. Att han föredrar Portal 2 framför den minst lika hyllade sagan om Gordon Freeman är att han var mer involverad i Half-Life-utvecklingen, vilket gör att han har svårt att bortse från brister och saker han velat göra annorlunda, säger han.


  Vilket är din personliga favorit av Valves spel/serier?
  – Jag tycker Portal 2 är vårt bästa singleplayer-spel. Jag spelar Dota 2 mest av våra multiplayer-spel.


  Vad ångrar du med Half-Life då? Det är ett intressant svar, med tanke på att HL-serien är en av de mest hyllade någonsin.
  – Problemet med Half-Life för mig är att jag till mycket större del var involverad i beslutsfattandet kring spelen, så det är svårt för mig att se på dem som något annat än ett antal saker jag ångrar. Det ligger ingen information i mitt svar om vad vi kommer göra framöver. Det är helt enkelt enklare för mig att uppskatta saker jag inte haft en lika ledande roll i.


  – Om du är involverad i ett spel slutar allt med ett antal uppoffringar. Allt som finns i ett spel är ett tecken på andra saker som inte finns i spelet. Av flera anledningar känner jag dessa mer personligt personligt i Half-Life än andra spel.


  – Och Xen.


  Newell berättar vidare att spelmotorn Source 2 är på väg att ligga till grund för samtliga Valve-spel. 


  Planerar Valve att göra något med Source 2 de närmsta åren? I så fall, vad?
  – Vi fortsätter att använda Source 2 som vår primära spelutvecklingsmiljö. Förutom att nyligen ha flyttat över Dota 2 till motorn använder vi den som grund för ett några projekt vi inte tillkännagett än. Vi vill att alla som jobbar med spel här på Valve så småningom ska använda samma motor. Vi har också för avsikt att fortsätta göra Source 2-motorn tillgänglig för den breda utvecklarcommunityn, och göra den tillgänglig gratis.


  Hela frågestunden med Gabe Newell har du här.

 • Live - Morgonshowen!

 • Provskjut Sniper: Ghost Warrior 3 innan premiären

  Sniper: Ghost Warrior 3 har flera gånger flyttats fram och det senaste budet är att det lanseras den 4 april. Men till helgen får du ett första antydan på om det blir tredje gången gillt för prickskytteliret: det vankas öppen betatestning.


  Betan gäller pc-versionen av spelet (det släpps också till PS4 och Xbox One), och den rullar igång den 3 februari. Men redan nu kan du registrera dig för deltagande. Hur länge den pågår sägs det ingenting om i nuläget, däremot får vi veta att två singleplayer-uppdrag (Cutoff och Blockout) står på menyn. Utvecklarna ber också dig som deltar att ge teknisk feedback på betan. Vilket ju är lite av den ursprungliga poängen med att hålla ett betatest.


  Du registrerar dig för Sniper: Ghost Warrior 3-betan här.


  Om betan inte ger mersmak får du kalibrera siktet mot den 14 februari – då släpps konkurrenten Sniper Elite 4.

 • Det omtalade skräckspelet Little Nightmares har fått ett datum

  Skräckspelet Little Nightmares från svenska Tarsier Studios lyckas på något sätt vara urgulligt och läskigt på samma gång. Ett koncept som också gjort att spelet blivit väldigt omtalat. Nu har vi fått ett datum och väntan är inte allt för lång.

  Läs mer

 • Alwa's Awakening bjuder 8 bitars nostalgi

  Indiespelet Alwa's Awakening har varit under utveckling ett tag nu och har fått det att vattnas i retroälskarnas munnar. Nu har gänget bakom spelet meddelat att det snart är dags för hela världen att få möjligheten att uppleva lite 8-bits-nostalgi.

  Läs mer

Sök i nyhetsarkivet

2017-01-17 18:55

Se den välgjorda kortfilmen The Last of Us – No Escape

1
2017-01-17 18:12

Håller Nintendo på släppet av Super Mario Odyssey?

15
2017-01-17 15:15

Pokemon Go omsatte 8,5 miljarder kronor 2016

16
2017-01-17 14:35

Röda Korset: "Kan spel vänligen sluta bryta mot Genèvekonventionerna?"

72
2017-01-17 09:53

Portal kodat till Apple-dator från 1977!

11
2017-01-17 09:27

Health bar gör Overwatch tydligare för åskådarna

13
2017-01-17 08:55

Live – Morgonshowen!

9
2017-01-17 07:55

World of Warcrafts vaniljvärld splittras

23
2017-01-16 21:16

Missa inte när Gabe Newell inte bekräftar Half-Life 3

28
2017-01-16 20:45

Vikings: Wolves of Midgard bjuder på brutal holmgång

4
2017-01-16 20:00

Mass Effect: Andromeda bjuder på bra ligg – gött!

43
2017-01-16 19:15

Se japanskt storband framföra Nintendo-klassiker

6
2017-01-16 18:22

Gör som Jason i nya filmen för Friday the 13th

13
2017-01-16 17:32

Nintendo ska ha två miljoner Switch tillgängliga vid lansering

17
2017-01-16 16:14

Nintendo Switch får svensk prislapp – kostar 3599 kronor

73
2017-01-16 11:54

Ny version av modden som vill göra The Witcher 3 lika snyggt som den berömda E3-trailern

34
2017-01-16 11:22

Många vill se CS 1.6-tolkningen av CS:GO på Steam

17
2017-01-16 10:11

Lista – Alla spelen till Nintendo Switch

27
2017-01-16 09:30

Se vår nya morgonshow!

29
2017-01-16 08:50

Nintedo Switch redan slutsåld?

12
2017-01-16 07:56

Zdoom färdiguppdaterat efter 19 år

5
2017-01-15 17:55

Nintendo om varför det inte medföljer ett spel vid köp av Switch

46
2017-01-15 16:10

Klä dig som Arno med ny Assassin's Creed-kollektion

15
2017-01-15 14:00

Awesome Games Done Quick landar på drygt 20 miljoner!

19
2017-01-15 11:45

Nu kan du provspela The Behemoths nya co-op-spel

3
2017-01-14 22:34

Se alla sätt Mario kan hoppa på i kommande Switch-spelet

18
2017-01-14 14:45

Kaos när svenska PC Gamer sänktes av attack från Polen

93
2017-01-14 12:00

Rykte: Fifa på Nintendo Switch tillhör förra generationen

15
2017-01-14 10:30

Känn dig som hemma i Resident Evil 7

15
2017-01-13 19:22

Spöa hippies och bli fastighetsmogul – Constructor HD släpps nästa månad

13
FZ