Författare: Petter Mårtensson

23 artiklar i arkivet.

Filtrera
1
25

Commodore 64 gjorde Jimmy till den han är

Klassiska hemdatorn hyllas i ny svensk bok.

28

Entropy

Det är ett bra tag tills Entropy släpps på riktigt, men är du villig att betala för det kan du få spela redan nu. Är det då värt att öppna plånboken för ett spel som fortfarande är i alpha?

23

Wildstar

I en genre som tenderar att luta sig på gamla, invanda mönster och speldesign gäller det att stå ut tillräckligt mycket för att tillföra något nytt och nå fram. Wildstar må ha en snygg yta men under den gömmer sig ett traditionellt MMO.

66

Onlinerollspelens framtid

World of Warcraft blöder spelare, Electronic Arts misslyckades med Star Wars: The Old Republic och Eve Online fortsätter att vara ett laglöst land. Vad händer i den massiva genren och vad lovar morgondagen?

18

Rift

Trions mmo Rift tuffare vidare, nu med en sprillans nya affärsmodell. Vi tog ett snack med spelets design director om dåtiden, nutiden och framtidens 3.0.

37

Defiance

Trions nya mmo är varken omväxlande eller nyskapande, men är bra ändå. Och när du vill ha en snabb action-fix är det ett givet alternativ.

23

Defiance

Ett onlinerollspel baserat på en tv-serie som inte sänds i Sverige pinglar en rad varningsklockor men livet i ett postapokalyptiskt San Fransisco verkar inte så pjåkigt.

5

Årets spel 2012 – Skribenternas val #5

Basket som spelar, eh, basket med känslorna. En lönnmördare åter i toppform. Och onlinerollspel som vågar tänka utanför den snäva mmo-boxen. Det är några av FZ-skribenternas favoriter från 2012.

7

Guild Wars 2 – Wintersday

Snön ligger vit på Tyria-taken. Endast en tvärsur leksak är vaken. Petter berättar om hur kul det blir i jul i Guild Wars 2.

18

Rift: Storm Legion

En vecka till med Rifts nya expansion och Petter är helt såld på att jaga Hunt Rifts, smycka sitt hem, utforska nya zoner och njuta av den bästa mmo-expansionen på mycket länge.

21

Rift: Storm Legion

En storm har dragit in över Telara och det är upp till oss att sätta käppar i hjulen för ondskan. En dryg vecka har gått sedan Rifts första expansion släpptes och vi är redo att lämna en första rapport.

37

Mists of Pandaria - en vecka senare

World of Warcrafts senaste expansion har fått lite extra tid ute i det vilda, så det är dags att slänga en andra blick på den.

78

World of Warcraft: Mists of Pandaria

Vad som började som ett april-skämt blev World of Warcrafts fjärde expansion. Med talande jättepandor hoppas Blizzard på att vi ska fastna i fällan igen – men erbjuder Mists of Pandaria tillräckligt mycket nytt?

156

Guild Wars 2

Åratal av väntan är över, Guild Wars 2 har äntligen släppts och Tyria har välkomnat de hundratusentals spelarna. Efter timmar av äventyrande vet vi om det är den revolution alla hoppats på.

108

Guild Wars 2 – Dagbok från Tyria

De första lyckliga spelarna har släppts in på Guild Wars 2-servrarna. Vår recensent, Petter, är en av dem. Från och med idag och under de kommande dagarna kommer han rapportera från Tyria. Håll ögonen öppna för fler uppdateringar.

73

The Secret World

I en värld där allt är både sant och tillåtet förlorade FZ en av sina skribenter i två veckor. Nu är han tillbaka, täckt av blod, slem och tårar och är redo att berätta exakt vad han tycker om Funcoms nya MMO, The Secret World.

72

The Secret World

"Just nu älskar jag The Secret World". Vår mmo-expert har fallit som en fura för det nydanande, välsvarvade och tankenötande mmo-rollspelet från Norge. Det här är hans första intryck.

41

The Secret World

Brinnande vikingaskepp, ondskefulla gudar och demoner som hämtade ur Lovecrafts verk. Vi spelar The Secret Worlds endgame – och imponeras av vad vi ser.

19

Eve Online: Inferno

I nästa Eve-expansion är ledordet "krig". Vi tar en titt på några av de hetaste förändringarna rymdpiloterna kan vänta sig i maj.

25

Dust 514

Dust 514 förenar sig med Eve och vill även svetsa samman spelare över de formatgränserna. Vi for till Island för att testa spelet som vill omdefiniera vår bild av virtuella världar – och som kan lyckas.

29

The Secret World

"Allting är sant", mässar Funcom angående The Secret Worlds mörka och mystiska värld. Vi spelar mmo-titeln som erbjuder en slentrianmässig genre uppfriskande inslag men som inte står utan frågetecken.

0

Star Wars: The Old Republic

Galaxen må ligga långt, långt borta, men vi har tagit oss dit, spelat oss fördärvade och är nu redo att låta domen falla. FZ betygsätter årets största MMO.

89

Star Wars: The Old Republic

Det största MMO-spelet sedan World of Warcraft är här. FZ ger dig en första guidad tur genom toppar och dalar i det eviga stjärnkriget.

1