Artikelarkiv

86468 artiklar i arkivet.

Filtrera
0

Diablo

Få spel har revolutionerat en genre lika mycket som Diablo gjorde med rollspelen. Från tärningskastande och perfekt balans, till hack 'n slash utan dess like. Rollspelsdelen blev kapad vid anklarna. Alla långa dialoger var bortsvepta, men ändå var det ett spel som öppnade en ny värld av rollspel för miljontals människor.

37

Neverwinter Nights 2

Få titlar har uppnått lika episka höjder som Neverwinter Nights gjort. Ett spel som har förtrollat en hel generation och med flaggan i topp fört fram utvecklingen av ett, inte bara bra, utan perfekt rollspel. Från tärningskast och papper och penna till ett avancerat datorspel där ingenting har gått förlorat utan snarare allt har tjänats. Frågan måste ställas: är det möjligt att göra en uppföljare till ett sådant spel?

33

Big Red Racing

Jag tycker gamla spel var betydligt mer stilbildande än de som ser dagens ljus. Om det är jag som blivit gammal eller om jag var mer mottaglig för intryck som yngre låter jag vara obesvarat. Big Red Racing var just ett sådant spel som lämnade ett stort posivit intryck på mig.