Det första som slog mig när jag såg kartongen var den ganska fattiga informationen om hörlurarnas specifikation. Jag vill gärna se hur bra de står sig i form av en frekvenskurva, istället får jag veta att de är kompatibla med både Skype och MSN. Vad nu det innebär i det här sammanhanget.

När jag tar fram dem får jag två intryck: lätta och snygga. Jag tycker de är snygga på ett modernt sätt men tro inte att de är något som får sjuttiofem minderåriga tjejer att svärma kring dig på DreamHack; de är bara snygga. Dess två plastinklädda bågar tillsammans med stödbandet får dem att sitta stabilt på huvudet. Lurarna är smått vinklade framåt och justeras automatiskt horisontellt, dess höjd går att reglera manuellt. Det går en sladd från vänster hörlur som har en liten volymkontroll efter 25 cm och slutar efter totalt cirka två meter i två stycken färgkodade 3,5mm-kontakter; en grön för hörlurarna och en röd för mikrofonen. Mikrofonen vrider man fram i steg ner från vänster hörlur och är utöver det böjlig för mindre justeringar. Den har en liten muff och räcker fram till vänster mungipa ungefär. Headsetets vikt visste jag inte i början om det var en fördel eller om det skulle tolkas som låg kvalité.

Hörlurarna är inte riktigt så bekväma som man skulle vilja. De klämmer lite för mycket och muffarna är inte så mjuka som jag skulle vilja; de river litegranna som en scotch-brite-svamp. Det vore också skönt om de kunde vridas några grader i vertikalt läge för att anpassas till huvudet. I början tänker man inte på det men efter någon timmas intensivt spelande är det ganska skönt att ta av sig lurarna.

Ljudbilden är inte riktigt vad jag vill ha, ett enkelt test med Darudes låt Sandstorm visar att de tappar basen. I spel tänker man däremot inte på det alls, det är i övrigt en klar ljudbild men alltså inga studiohörlurar. Något förvånande kan man med hjälp av volymkontrollen förändra ljudbilden: ökar man volymen på hörlurarna och samtidigt minskar motsvarande i datorn framgår de högre frekvenserna lättare vilket bidrar till ett ganska vasst ljud. Mikrofonen är väldigt bra, den tar upp till och med lågt spelande musik i bakgrunden men talet framgår ändå tydligt. Att den inte är placerad mitt framför munnen samt den lilla muffen gör att störande andningsljud bland fragsen undviks.

Produkten är på väg till den svenska marknaden med ett planerat cirkapris på 199 SEK vilket får ses vara ett bra summa. Slutsatsen är att det är ett bra headset till ett bra pris, men man får tumma lite på bekvämligheten och ljudbilden.

Bra och dåligt

<img src="http://www.fz.se/forum/images/smiles/new_minihappy.gif" align="middle"></img> 

Bra

  • Snygga

  • Sitter stabilt

  • Bra mikrofon

<img src="http://www.fz.se/forum/images/smiles/new_minisad.gif" align="middle"></img> 

Dåligt

  • Obekväma efter lång tids användande

  • Volymkontrollen ändrar ljudbilden