Inom konsolspelsbranschen har en oskriven regel varit att spelkonsolerna måste bytas ut med ett par års mellanrum. Trots att Playstation 2 imponerande nog lever än idag så kom ersättaren för flera år sedan, till exempel. Denna generation kan komma att vara betydligt längre än tidigare, förutspår #Electronic Arts-chefen John Riccitiello. Under ett möte sade han bland annat följande om planerna för framtiden.

Stora förändringar är inte något vi ser ett behov av inom den närmaste framtiden - inte heller förväntar vi oss det inom den närmaste framtiden. Jag tror att konsolracet - jag kan inte säga att det är ett avslutat kapitel - men jag tror att betydelsen av att vara snabbare och snabbare verkar ha avtagit. Vi förutspår att den nuvarande generationen får en mycket förlängd cykel.

Frågan är om EA-chefen får rätt, men som #Sony tidigare sagt jobbar företaget efter en 10-årsplan medan #Microsoft säkerligen låter Xbox 360 leva betydligt längre än den första maskinen. När nästa större hårdvarulansering från #Nintendos håll sker kan vi än så länge bara spekulera i, vilket vi också gjorde häromdagen i en nyhet där analytikern Michael Pachter förväntar sig att en HD-uppgradering av Wii släpps nästa år.