1. Nostradamus Jr.

”Gameboy blir nog enformigt i längden.”
Expressen, 1990-12-12

Året är 1990. Ett barn siar om Game Boys framtid. 15 år senare har den sålt i 118 miljoner exemplar. Ytterligare sex år senare idiotförklaras barnet på svensk spelsajt.

2. Unge herr Herngrens fantastiska insikter

”Ingen spelkonstruktör hade räknat med att någon skulle bli så skicklig att man kunde spela i timmar på ett enda spel. […] Ett företag som Nintendo har också mängder av anställda som bokstavligen bara sitter och leker hela dagarna”
Expressen, 1991-10-20

Felix Herngren, 24 år, bjuder på underliga och häpnadsväckande insikter angående spelutveckling.

3. Betygsmotiveringen av guds nåde

Kärlek? Blä!

”VARNING – det här spelet är inte kul. Vi förstod inte vad det gick ut på (vi tror att det handlade om att förgöra någon ond furste) och så innehöll det en kärlekshistoria. Trist.”
Expressen, 1991-11-03

Expressens barnpanel ger klassiska rollspelet ”Phantasy Star” en enda geting, men motiverar detta betyg med sådan pondus att ingen motargumentation är möjlig. Att spelet innehåller kärlek är förstås ett klart minus.

4. Bland datahjälmar och datorprogrammerade plattformar

”Stående på en datorprogrammerad ringomgärdad plattform och med datahjälm med stereoljud och bild och ett rörelseregistreringsbälte förs dataspelaren in en låtsasvärld där hemskheter hotar.”
Dagens Nyheter, 1992-11-01

Bara, bara, bara på 90-talet kunde man läsa sådana här meningar i svensk dagspress.

5. Ständigt denne professor Moriarty!

”Sonic the Hedgehog. Ett hypersnabbt plattformsspel där en igelkott rusar och hoppar runt i olika världar. Det gäller att samla ringar och besegra den onde professor Moriarty. Osårbar blir du genom att slå volter. Snygga bilder och smidig animering.”
Dagens Nyheter, 1992-12-10

Hypotes: Artikelförfattaren glömmer bort vad Doktor Robotnik heter, drar till med Professor Moriarty istället. Tänker att det får duga. I övrigt: ”Snygga bilder” istället ”Snygg grafik” – så fint!