Det har sagts 2010, 2009, 2008… och så vidare, men frågan är om vi någonsin har gått in i en hetare spelhöst. De stora hjältarna gör comeback och de finaste serierna ska krönas med ytterligare (får vi förmoda) mästerverk. Att välja ut tio favoriter kan tyckas som ett kärt besvär. Men FZ kan intyga att det har varit en tung process. Tårar har runnit, blod har spillts men med facit i hand kunde vi inte vara mer belåtna. Dessutom kunde vi inte låta bli att ta med ett par speciella bubblare, som vi hoppas ska nå oss innan 2011 blir 2012.

Något som framstår klart och tydligt är att spelvärlden är en förväntad värld. Av 12 titlar kan nio klassas som regelrätta uppföljare och av resterande tre hittar vi två andliga fortsättningar. Kvar har vi ett ynka spel som känns helt igenom nytt. Men med #Battlefield 3, #Uncharted 3, #Diablo III, #The Elder Scrolls V och #Might & Magic: Heroes VI med på listan är frågan om vi skulle vilja ha det på något annat sätt?

Kalla oss patriotiska. Kalla oss partiska. Men vi sticker ut hakan och hävdar att årets, ja, kanske tidernas mest efterlängtade spel på FZ heter Battlefield 3. Det svenska undret har med sin vansinnigt vackra yta uppmärksammats långt utanför sin trogna fanskara och vi tror stenhårt på att perfektionisterna på #Dice har gjort ett spel lika bra som det ser ut.

[video=9235]

Det går knappast att nämna Battlefield 3 utan att #Call of Duty: Modern Warfare 3 kommer på tal. CoD-serien har de senaste åren sålt i astronomiska upplagor. Med en arbetsstyrka på 500 personer och en efterlängtad återgång till Modern Warfare-konceptet tror #Activision att de kommer att ta hem höstens hetaste duell. Må bästa spel vinna!

[video=9653]