Den Hong Kong-baserade spelbutiken #Lik-Sang meddelar genom en kommuniké att man idag packar ihop och stänger verksamheten för gott. Företaget, som för de flesta torde vara känt för att sälja regionsfria konsoltitlar till förhållandevis låga priser över Internet, förklarar att konkursbeskedet har direkt koppling till de processer som #Sony driver mot Lik-Sang i europeiska domstolar. I en osedvanligt syrlig kommentar går företagets missnöje knappast att ta missta:

"- Skyll det på Sony. Det här är det senaste lågvattenmärket i deras skamlösa ledarposition i spelbranschen. Imperiet har till slut 'vunnit'. En handfull av Storbritanniens dominerande speldistributörer kommer antagligen själva att glädjas av nyheten, men alla andra spelintresserade har förlorat något idag."

<img src="http://bssc.sel.sony.com/BroadcastandBusiness/images/sitewide..." width="93" height="17" alt="Sonys logotyp" style="padding: 6px;"></img>
SyndabockenSom FZ kunde berätta inatt har Sony beslutat att blockera europeiska importförsök av Playstation 3. Redan då utpekades just Lik-Sang som en av de stora förlorarna - farhågor som av allt att döma infriats redan under dagen. Lik-Sang själva utlovar dock full kompensation för de kunder som väntar på varor som nu alltså aldrig kommer att levereras.

?

Vad tycker du? Har du själv handlat från Lik-Sang? Kastar de in handduken för tidigt? Är det rätt av företaget att beskylla konkursen på Sony eller är det en enkel utväg? Sjung ut dina åsikter i FZ:s forum!