The Nations Deathmatch League, Quake 2 Death Match 4on4, startade för Sveriges del idag den 4 september kl 20.00 med en match mot Norge. Jag fick tag i [lnt]PuRRi efter matchen för att höra hans version av slakten samt lite mer om killen som ensam stod för över 100 frags på 2 maps.

[lnt]PuRRi:

Namn: Mikael Tarvainen
Bor: Södertälje
Ålder: 18 år

Pluggar du eller arbetar?

Jag tog studenten ganska nyligen (9 Juni i år). Ska jobba nu 1 år, får se om jag orkar tillbaks till skolbänken igen sen. Jag gick en ekonomisk utbildning och fick inte de bästa betygen direkt. Så får se om jag tänker fortsätta med studier nästa år. I såna fall blir
det något inom databranchen, men jag har inte bestämt mig riktigt.

Vad har du för bakgrund i FPS-genren?

Inte så lång, började med hl dm för lite över 2 år sen. Sen började jag lira q2 efter att jag flyttat till där jag bor nu och lärde känna b0b, Sqx och Heikki. Så nu har jag lirat i ca: 2 år.

Hur ofta lirar du Quake 2?

Just nu är det dagligen, men jag har inte kunnat lira så mycket innan pga jag har suttit med 56 k. Fick mitt adsl för ganska exakt 1 månad sen. Ligger väl runt 2-7 timmar per dag. Beror på lite.

Hur känns Quake 2-scenen idag?

Nu under sommaren har det inte varit så aktivt inom klanerna, men det har alltid funnits folk på servrarna o så. Men nu till hösten har det blivit mer o mer aktivt. Hellbowl spelas ju just nu. Och snart kanske det kommer en annan liga har jag hört. Sen så är ju ndml i full gång. Så jag tycker den känns bra.

Vad i ditt spel är du mest/minst nöjd med?

Hmm .. svår fråga. Jag är ganska jämn nuförtiden, det är väl det bästa kanske. Det sämsta är väl att jag inte vinner varje match!

Hur känns det att representera Sverige i NDML?

Det är en ära faktiskt. Hur kul som helst att lira emot "udda" länder. Vi har ju bara lirat en match i ligan än så länge, och det var emot Norge. Man har ju lirat emot Norrmän ett antal gånger innan. Ska bli kul att möta de andra länderna sen.

Ni har mött Finland och UK i träningslandskamper hur har det gått?

Mot Finland har vi lirat en hel del. Vi har vunnit de flesta dm1's och dm3's. Men deras hemma bana dm7 har gått mindre bra,
sen mot U.K har jag bara varit med en träning, då vann vi dm1 o dm3. Tror att vi har lirat mot UK en annan gång med, men jag vet inte hur det gick.

Är motståndet bättre/sämre än ni trott?

Finland är bra, mycket jämna matcher mot dem. UK kan vara bra, men när vi lirade mot dem stämde inte deras tp riktigt. Men har sett dem lira mot andra länder och de har blivit bättre. Sen om jag ska vara ärlig så var Norge sämre än vad jag trodde.

Hur mycket har laget hunnit tränat ihop sig?

Inte så hemst mycket. Vi har lirat ett x antal gånger emot finnarna. Sen 2 gånger mot UK. Nån gång mot Estland. Sen har vi lirat nån gång internt o så. Mer kunde vi ha tränat, men de hinner vi.

Berätta lite om matchen Sverige mot Norge?

Vi lirade dm1 2 gånger. Första mappen gick rent ut sagt bra. Jag har railarena possen, dvs jag ska hålla rail och understödja folket i megarummet. Eftersom vi låste banan ganska tidigt så kunde jag arbeta fritt i rail, jag spawnfraggade ganska duktigt hela matchen ut. Men det är inte alltid så lätt som det låter... T.e.x när 3 pers kommer med ssg/rocket och bombaderar en så måste man lira lite fegt/smart. För man har inte överdrivet mycket liv när man står där jag står. 100+ några armor shards. Men tack vare att vi hade megan så jag koncentrera mig mot andra hållet och därav så blir det mycket lättare. Andra mappen gick lite trögare, Norge gav mycket hårdare motstånd i början. Vi fick inte banan som vi ville utan det tog lite tid innan vi kunde få grepp om handligen. Och det gjorde att det blev mycket svårare att hålla rail, jag dog lite mer i början av andra matchen innan vi fick koll. Men sen sista halvan så gick det.

Vad var avgörande?

Det avgjordes direkt i början... För vi fick kontrollen som jag nämde. Vi hade all armor, liv och vapen så vi kunde spawnfragga dem. Så man kan säga att taktiken avgjorde.

Ni är satta som favoriter på NDML's hemsida, hur ser du på era chanser?

Jo jag har sett det. Ganska kul att man är favorit tippade Men än så länge ser det mycket bra ut. Men det finns en hel del bra lag. Men till final ska vi väl i alla fall?

Vilka andra lag tycker du ser ut att vara bland finalisterna?

Av de jag sett än så länge så ser Finland, Tyskland och UK starka ut. Men jag har inte sett de andra länderna särskilt mycket... Vart lite chockad av att Polen hade gått och spöat UK i en träningsmatch. Så allt kan ju hända.

Jag får tacka för intervjun och önska lycka till i fortsättningen av turneringen!

Tackar, det var så lite så.

Skicka en rättelse