Jag fick ett tillfälle att fråga Kulspruta från Nordic Division ett par frågor om livet, universum och allting. Nordic Division är aktuella med att just ha tagit andraplatsen i Eurocup 4 CS. Inte helt illa.

Vi kan väl börja med att du presenterar dig för läsarna med namn, ålder och ursprung?

Jag heter Anders Hermansson, är 21 år gammal och kommer ursprungligen från Norrland - närmare bestämt Luleå.

Okej Anders. Förutom CS, vad händer i ditt liv?

Det enda jag gör mer än CS är nog att sova =] Jag läser även upp mina gymnasiebetyg på komvux, så att jag kan söka in på högskola. Jag producerar även musik. En liten obskyr technostil som kallas "psykedelisk trance". Och så gosar jag så ofta jag kan med min älskade kissemiss (flickvän).

Erm. Ok :). Hur började hela datorspelskarusellen för dig? Tänker på tidigare spel, klaner etc.

Hela multiplayerdelen började för ganska längesedan. Jag och ett gäng polare började lira Doom på LAN. Jag var den första i gänget som började använda musen, de blev ägda såklart och insåg snart att bara tangenbord verkligen inte var bäst. :] Sedan kom Quake1 betan, som vi direkt började fila på. Jag lirade aldrig så seriöst, var mest på LAN med mina polare.April 2000 flyttade jag och fyra polare in datorerna i en studentlya med 10mbits uppkoppling. Vi bildade direkt CS klanen [kuf] (kung-fu) och vi spelade som tokar i 3 månader, det var helt otroligt roligt. Flyttade sedan till Sthlm, gick med i NiP, blev sedan "kickad" för att jag inte var tillräckligt aktiv, spelade halvseriöst ett tag men joinade sedan Nordic Division för att återuppta seriöst klanlirande.

Okej. Vad fick dig att fastna vid just Counterstrike?

Jag vet faktiskt inte. Jag har alltid tyckt att multiplayer fps spel har varit roliga, men när jag började lira CS var det som att vakna upp. Hade aldrig haft så kul, någonsin, med ett multiplayerspel! Jag antar att det är en blandning. Det finns realism, otroligt bra kartor, det är mycket action (iaf om man köper para ). Sedan tror jag också att de som gjort modden är väldigt väldigt duktiga.

Absolut. Även om CS kanske är det spelet som har flest.. kosmetiska brister. Mängder av buggar och en stor öppen dörr för folk som vill skapa fusk. Hur känner ni inför att spela online med alla OGC hookar som cirkulerar?

Vi är nog ganska ense om att fusken verkligen kan vara det som knäcker CS i slutändan. Det är självfallet väldigt tråkigt att spela public på servers där det finns fuskare. Som tur är verkar paladin ha tagit bort väldigt många av dem, för tillfället.

Hur känns det att spela i Nordic Division? Jag träffade ju på er nere i Holland och det verkar som om ni har fått en riktigt skön stämmning i laget.

Jag älskar min klan och jag trivs i den. Varenda spelare är grymt duktig, och de är verkligen härliga att hänga med IRL (idag börjar vi LANa, kommer bli asfett) Ibland är det lite frustrerande att alltid vara så nära att vinna, men inte riktigt räcka till(2a EC4, 2a ICE WC Qualifier, 2a WCG Qualifier).
Men det är bara en tidsfråga innan vi klämmer in ettan. Vill passa på att tacka Ralf (Swift) för att han står ut med oss :]

Hur står det till på sponsorfronten? Jag såg att ni fått upp en server på Matrix nu?

Jo vi har fått en publicserver av Matrix. De behövde admins, och tyckte att det var en bra idé att låta stora klaner som vi och NiP administrera dem. I övrigt står det bra till, men jag måste tyvärr vara hemlig med ytterligare information.

Om jag skulle ge dig den otroligt otacksamma och svåra frågan "ranka sveriges 5 bästa CS lag" vad skulle du svara?

Utan inbördes ordning. NiP, ND, GoL, Matrix, A-Laget.

Vad ligger i framtiden för Nordic? Närmaste turneringar och dylikt.

Nu ska vi börja spela tillsammans på LAN, träna inför CPL Paris och Berlin. Vi har inte planerat mer än så. Men det är ju tillräckligt.

Vad sägs om att du presenterar de övriga spelande medlemmarna i Nordic och ger en liten personlig kommentar om varje person?

Swift, våran CL är Ralf Carneborn. Han är våran ädle riddare som sätter oss på plats när vi beter oss dumt! =] Han är otroligt skicklig med AWP, och är en hejare med USP!

xeTyk är Markus Miettinen. Han är våran stabilaste fraggare. Grym med AK, också duktig med AWP.

Venom är Johannes Rantanen. Den spelaren som är mest lik mig, personligen, tycker jag. Han är lite humörspelare, otroligt duktig när han är på bra humör =]

Aloxy är Joakim Blomberg. Potentiellt bäst av oss, tycker jag, han kan få otroliga ryck ibland (USP mot NiP i berlin, 3 skott 3 hs) helt ofattbart!

Telsek är Henrik Eklundh. Lugn o fin pojke. Nog den skönaste liraren jag känner :] Akta dig för den här killen, då han har en AUG i händerna.

Cogline är Alexis Wicén. Också en väldigt skön lirare =] Kör på p2-450 (20 fps) men lyckas ändå äga! Duktig sneaker. Om du vill ha någon som äger folk uppifrån, så ska du ha Cogge :]

Som en sista snabb fråga. Colt eller AK ?

Colt! Lätt.

Tack för mysstunden då Kulis!

vassego :]

Skriven av: Erik "seka" Hållander

Skicka en rättelse