Mina damer och herrar - vi har kommit till medaljstriden. Hittills denna vecka har vi avhandlat 47 riktigt vassa titlar, och nu börjar det dra ihop sig på allvar. Vi fortsätter vår resa mot toppen och i dag är det dags att avslöja bronsmedaljören. Som är...

3. #Mass Effect

Om du stiftat bekantskap med Biowares tidigare rollspel är årets bronsmedaljplats definitvt ingen överraskning. Med alster som Baldur's Gate och Knights of the Old Republic har de snott åt sig en position som en av världens mest hyllade rollspelsutvecklare. Mass Effect befäster den positionen och om det är något som möjligen förvånar över placeringen på årets topplista så är det att det inte kom högre.

Se det som ett Star Wars utan George Lucas numera ganska trötta storyberättande. En episk resa genom världsrymdens civilisationer, ett storslaget äventyr med excellenta skådisar och fantastisk stämning. Jämfört med Biowares tidigare spel har saker och ting förenklats - ibland dras till och med paralleller till actionspel. Den tolkningen är dock inte helt korrekt, för under ytan bubblar en massiv värld fylld av valmöjligheter och högintressant historieberättande av absolut finaste snitt.

   

Det ryktas om att Christer Fuglesang skaffat Mass Effect och en 360 för att stilla den värsta rymdabstinensen. Givetvis ljuger vi, men det skulle inte förvåna oss om det var sant. Bioware visar med besked var RPG-skåpet ska stå. Och beträffande placeringen, att det "bara" får bronsmedalj - utvecklarna kan inte beskyllas för det. Placeringen beror på det enkla faktum att 2007 var något i hästväg, två andra tillverkare lyckades med det till synes omöjliga - att toppa mästerverket Mass Effect.

Årets spel 2007 - plats 4 - 10
Årets spel 2007 - plats 11 - 20
Årets spel 2007 - plats 21 - 30
Årets spel 2007 - plats 31 - 40
Årets spel 2007 - plats 41 - 50

Nej. 01/01 Jag spelade Mass effect hos en kompis och blev överraskad.. NEGATIVT! Ett sci-fi rpc borde innehålla betydligt mindre snack och betydligt mer action 3:e plats är feel! nån som håller med? :P 31/12 Jaa, klarade mass effect idag faktiskt. Helt okej spel, men jag ser det inte som ett topp 3 spel iaf. Alldeles för kort, men det kan bero på att jag har en tendens att spela ut spel så fort som möjligt. 31/12 . 31/12 Klart att man inte behöver hålla med om placeringarna! Det är upp till vad och en. Men att klaga på att FZ själva gjort listan känns nästan lite töntigt:) 30/12 Haha, mjao, samma skit.. Listan ser juh ut som den gör eftersom att FZ gör den efter egen åsikt. :) Sen att folk inte tycker "Ja! Listan är mest bra!" så borde dom väl få säga att dom inte tycker den är alltför najs? Att klaga på att dom gör det efter... 30/12 Blev faktiskt förvånad över hans recension, och största anledningen han var negativ över det verkar ju vara att han inte gillar mycket story/dialog. Och då ska man nog hålla sig undan RPG spel överhuvudtaget :P Bioware gjorde faktiskt en annorlunda sak... 30/12 witcher borde vara bland dom topp tre tillsammans med mass effect.. mario kan dra å fanders. 30/12 väldigt bra spel det kan man inte säga nått annat om. Men jag vill att det ska vara längre om det bara är Singleplayer så tycker jag man kan svulla på med ett långt äventyr. 30/12 De klagar inte på spelen på listan, de klagar på att FZ gör den efter egna åsikter och inte någon superduperundersökning. Det tycker i alla fall jag är rätt dumt... 30/12
Skicka en rättelse