30. #Project Gotham Racing 4

Denna fyra var ironiskt första gången du fick köra annat än fyrhjulade fordon - såväl motorcyklar som växlande väderförhållanden stod på nyhetslistan. Halvkassa ljud kompenserades av en grafik som skapade lyckotårar i ögonen. Åh Bizarre, det var bland det finaste ett bilspel visat för oss.

   

29. #NHL 08

De nya konsolerna var exakt vad NHL-serien behövde. Utvecklarna motiveras att skapa lite nyheter, inte bara slentrianmässigt finjustera förra årets instans. Resultatet är ett hockeylir med vassa datormotståndare, möjlighet att styra målisen och nya spellägen. Definitivt ingen revolution, men ett habilt stycke sportspel - på nykonsolerna.

28. #Motorstorm

Konsolsäljare. Grymt skarp onlineracing. Framtidens grafik. Som en av playstationtreans lanseringstitlar hamnade Motorstorm under betydande press. Att det kanske inte levde upp till alla förväntningar förvånar inte - inget spel gör det - men man ska inte glömma att det i slutändan levererar sluskracing i den finare skolan.

27. #Enemy Territory: Quake Wars

Många avfärdade det som smått obegripligt skräp efter den första timmens spelande. De som tog sig tid att sätta sig in i detta uppdragsbaserade onlinekrig med eller mot stroggarna fann en smärre guldklimp, uttryckligen gjord med klanspelare i åtanke. Kanske inte ett spel för alla, men ett lagbygge som förmodligen kommer leva kvar hos anhängarna lång tid framöver.

26. #Football Manager 2008

Om du gillar fotbollsmanager-genren äger du sannolikt redan detta. Du har insett att förändringarna är få. Och du vet varför - de behövs inte, Sports Interactive kan nämligen sin sak. För dig som inte är frälst än: gillar du fotboll och att styra och ställa är detta ett måste.

25. #Trackmania United

Nadeo tankte helt rätt när de koncentrerade sig på utbyggda onlinefunktioner. Den stora behållningen med föregångarna var att bygga och byta banor. United förenklar detta och fyller på med statistik, reprisfunktioner och annat godis, allt inbyggt i spelet. Om racingdelen hade utvecklats i samma grad hade detta lir legat betydligt högre upp på denna lista.

   

   

24. #The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar

Tolkiens sagovärld i ett onlinespel kändes som ett guldägg i en ask av geléhjärtan. Förväntningarna var skyhöga och mången WoW-trött gamer ställde sitt hopp till Turbine. LotRO levererade. Inte helt skavankfritt förstås, men klart tillfredsställande ändå.

23. #Metroid Prime 3: Corruption

Svårt i början, tyckte vår recensent. Helt makalöst tyckte seriens fans. Oavsett vilken sida man sällar sig till är sagan om Samus Aran värd att uppleva på egen hand. Charmen må vara lite smalare, men kanske är den starkare än någonsin.

22. #Mario Strikers: Charged Football

Mario, Wario och Peach är kanske inte den mest sannolika laguppställningen i en fotbollsmatch men Nintendo lyckades visa att konceptet fungerade ändå och resultatet blev det mest vrickade sportliret på länge. Och vi älskade det.

21. #Crackdown

Känslan av att ta ett hundrameterskutt, landa på en bil, lyfta upp en annan och kasta på alla fulingar som skjuter på dig är grandios. Crackdown gav soffpotatisar möjligheten att leka superhjältar med alla fördelar som hör därtill. Det var lika svårt att vara god som att slita sig.

Årets spel 2007 - plats 31 - 40
Årets spel 2007 - plats 41 - 50