FZ-redaktionens syn på vilka 50 spel som var bäst under 2007 ska avgöras. Vi börjar med plats 50 till 41 och fortsätter med en ny lista per dag fram till nyårsafton, då vi utser titeln som definierar spelåret 2007. Mycket nöje!

50. #Sam & Max: Season One

Det tog ett drygt decennium för frilansdeckarna Sam & Max att börja med nästa fall. Men när de väl kom ur startgroparna ramlade det på i rasande takt - sex avsnitt på ett drygt halvår visade två saker: avsnittsindelad utgivning kan faktiskt fungera och äventyrsgenren är långt från död.

49.#Vanguard: Saga of Heroes

Med World of Warcraft i siktet tog Sony Online upp jakten efter pallplats på onlinerollspelsmarknaden och ett större djup och en större mognad än konkurrenterna skulle bana vägen. Skicket var dessvärre ofärdigt, men potentialen likväl stor. Vanguard har alla möjligheter att jaga i hasorna på sina konkurrenter - om man hittar polerduken det vill säga.

48. #Stranglehold

Tarantino och Wachowski visade väst hur snygg asiatisk kampsport kan vara. John Woo, en av genrens stora namn, tog i höstas steget från film till spel. Resultatet - stilfull action med gasen i botten och krut i tanken. Tröttsamt i längden enligt vissa, men väldigt kul i mindre portioner.

   

47. #Blue Dragon

Blue Dragon skulle bli spelet som etablerade Xbox 360 i Asien. Hironobu Sakaguchi och Akira Toriyama är kända namn för den insatte, studion Mistwalker stod bakom spelet och resultatet blev ett gulligt och filmiskt spel som andades välgjordhet. Om det slog igenom i Japan? Nja.

46. #SEGA Rally

En arkadklassiker flyttade i höstas in i vardagsrummen. Samma svulstiga tempo som i den femkronorshungriga föregångaren, riktigt vass grafik och nyheter som att underlaget påverkas av bilarnas framfart. Närmast perfekt racing i korta doser. Men se till att ha en Xbox 360-kontroll om du tänker köra på pc.

45. #Uncharted: Drake's Fortune

En grönplottrig djungel ska erövras, men för en gångs skull inte av en Lara Croft i minimal urringning. Uncharted bjuder på högoktanig explosivitet, härlig action och dekadent hjälteattityd. Behövs det egentligen mer?

44. #Ghost Recon: Advanced Warfighter 2

Snabba ryck till trots gjorde Grin ett gott jobb med denna shooteruppföljare. Felfri är den inte, men när allt kommer omkring får de lagbaserade bataljerna smilbanden att segla norrut, särskilt om du lirar kooperativt med mellan en och tre bekanta.

43. #Hellgate: London

Flagship Studios Diablo-uppföljare skulle bli räddningen för övergivna fans världen över. Men tji fick de, för spelet bar på tydliga brister. Multiplayerdelen uppskattades däremot och spelet lyckades leva vidare. Siste man som står upp är den som vinner, så grattis Bill Roper. Hellgate: London står fortfarande.

42. #Virtua Fighter 5

Less is more, resonerade Sega och sket blankt i att addera flippade karaktärer. Istället koncentrerar de sig på det väsentliga - slagsmålen. Rått och oförlåtande säger kritikerna, medan seriens vänner kastar gillande blickar mot den höga igenkänningsfaktorn. Fightinggenren i toppform.

41. #Tabula Rasa

Richard Garriot skyllde nyligen den smått misslyckade lanseringen av Tabula Rasa på att de släppte in för många i betan. Men faktum kvarstår - Tabula Rasa är ett bra spel, med välkommet nytänk i en annars halvdöd genre. Den hedrande 41:a-platsen går till ett värdigt spelsläpp.

Skicka en rättelse