Redan på förhand var Project Gotham Racing 3 en av de mer intressanta lanseringstitlarna till Xbox 360, men det överraskade oss ändå positivt. Än mer förvånande är dock det faktum att det fortfarande, mer än ett år efter att det släpptes, håller konkurrenterna bakom sig. Bizarre Creations har alltså en hel del att leva upp till med den fjärde delen i deras racingserie men vi ser ingen som helst anledning till varför de inte skulle lyckas leverera en ännu bättre körupplevelse. De har ett fungerande grundkoncept så allt de behöver göra är att ge oss mer bilar, mer städer, ja helt enkelt mer av allting. Gör de bara det har de ett spel som kommer att kunna konkurrera med genrens största.

Silicon Knights evighetsprojekt Too Human har inte haft det lätt sedan det tillkännagavs som en Xbox 360-titel. Kulmen kom under E3 2006 då de visade upp ett demo som inte imponerade då det led av en rad problem med både grafiken och spelmekaniken. Så varför finns det med på vår lista? Därför att Silicon Knights har visat vad de kan förr och att ett tidigt demo trots allt inte är något mer än just ett tidigt demo. Spelet utnyttjar Unreal Engine 3 som redan bevisat att den kan pressas till underverk på krysslådan och spelmekaniken är något som kan finslipas i all oändlighet. Handling och historieberättade är något som Silicon Knights är mästare på, så kan de bara pussla ihop de andra delarna kan det här scifi-äventyret bli något utöver det vanliga.

Ja vi vet också att det inte är säkert att Halo Wars släpps innan årets slut, men tanken på ett realtidsstrategispel som utspelar sig i Halos universum och utvecklas av Ensemble Studios gör att vi väljer att leva på hoppet. Någon ingående information finns tyvärr inte om Halo Wars och den förrenderade trailer som släpps säger inte mycket om hur det är när det väl spelas. Det står dock klart att du kommer få chansen att kämpa för båda sidorna i den här konflikten mellan människor och covenants och om någon utvecklare ska kunna göra ett balanserat och underhållande RTS av Halo är det Ensemble Studios.