Spelscenen har av förklarliga skäl utvecklats oerhört mycket under de senaste tio åren. Det var i stort sett med Quake som spelscenen skapades med sina klaner, matcher och turneringar. Idag finns det inte en scen utan flera, uppdelade på olika spel och med olika utseenden. 1996 fanns det i stort sett bara ett spel som spelades online, alla kände till de bra klanerna och vad de duktiga spelarna kallades. Själv är jag självklart glad över att spelandet växt så pass det gjort, men man saknar ändå enkelheten i Quake-scenen.

Spelscenen '96

- En historielektion i spelscenen 1996

"Jag vet inte om det var bättre förr, men det var jävligt mycket roligare"

För att gräva lite djupare i hur scenen såg ut förr har vi ännu en gång skockat ihop ett antal vilsna gamla quakare och hört vad de har att säga. Även denna gång är det Henrik "HonK" Karlsson, Mikael "Bugsy" Kopeczky, Dario "LeoN" Zani och Joakim "oKKun" Wejdemar från Da Swedish Mob, Daniel "Calvin" Andersson från Brutal Deluxe, Tore "Totte" Friskopp från Crusaders, Tomi "DOOMer" Kärnä och Klas "DOOMn8" Dahlén från Teddybears och Lars "Mumin" Forsman från Hemul.

Föregående Nästa
Tror jag har fått något i ögat. Det har blivit lite för många nostalgitrippar idag. 18/12 Dags att dra på sig gubbkepan kanske, jag tycker nämligen fortfarande att det är fult att campa ;) 18/12 Riktigt bra. Var lite rädd om att det skulle vara -allt är skit nu och det var mycket bättre förr. Men folket som intervjuvas har många bra åsikter som jag håller med om. iofs började jag bara lite smått med Quake och spelade mer Q2 men inte alls seriös... 18/12 Kul med nostalgitrippar, När jag kom in på spel som Quake och Quake2 hade förnämligheten att känna Fnys lite genom en kompis. Minns att jag lyckades döda han en gång av alla de matcher vi spelade. Han var väldigt långsint om man dödade han, dvs han jaga... 18/12 Underbar intervju för en relativt ung gammal räv, börja ju spela Quake innan man fått hår på pungen (11 år) Minns än idag hur jag som HPW fraggade DOOMer, den då stora idolen. Att nu läsa vad han har för sej, och de andra bekanta namnen på legender från... 18/12 För full nostalgikänsla lyssna på JAM-Fragged by a lamer (at Triad2) samtidigt som du läser denna artikel. Är själv en gammal quaker som fortfarande lirar aktivt varje dag och jag måste säga att det är kul när det kommer inlägg om gamla bettan :) 18/12 Ett av problemen där var ju att dice inte var intresserade av att lägga in många väldigt enkla fixar när de väl övergett bf(1942). Zarkow fixade ju tex de studsande fordonen på taggtråd för evigheter sedan.... 18/12 BF, lagat från alla problem, hade fortfarande haft ganska hög status. Som det är nu så minns jag åtminstonde lika mycket problem som roliga stunder. 18/12 Ja, lite omoget ;) 18/12 Väldigt mycket smutskastning av nya spel :P 18/12
Skicka en rättelse