Efter en intensiv nomineringsperiod dagarna före jul och en lika intensiv omröstning nu i mellandagarna står det klart vilka spel ni besökare anser är årets bästa. Det kan bara finnas en segrare på vardera prispall men de egentliga vinnarna är vi spelare som upplevt ett fantastiskt spelår.

Efter att de bästa spelen år 2004 hade utsetts för ganska precis ett år sedan var det svårt att se hur de nästkommande 365 dagarna skulle kunna erbjuda något bättre, men det gjorde de. Förutom Sonys bärbara Playstation och födelsen av vad som kallas nästa generations (tv-)spel har det varit ett väldigt rikt spelår - kanske inte på innovationer men kvaliteten på nykomlingarna, som sorteras in i de redan etablerade genrerna, kan få bestrida.

Blickar vi tillbaka till förra årets slutord kan vi konstatera att de flesta spel vi på redaktionen såg fram emot levererade spelupplevelser värdiga kungar, och ibland mer därtill. Battlefield 2, Quake 4, Silent Hunter 3, SWAT 4 och F.E.A.R. har alla varit nominerade i någon kategori - synd är väl att Monoliths skräckpangare är den enda titeln utan en stigande siffra i släptåg. Vi kan också konstatera att förstapersonsspelen fortfarande är en välbefolkad genre men World of Warcraft, Civilization 4, Fahrenheit, Hearts of Iron II och Football Manager 2006 är dock några av de nominerade titlarna som gör ett avbräck från raketbössor och Thompson-gevär.

Nu har vi babblat nog om det som varit, istället ger vi oss i kast med vinnarna i årets omröstning, låt det väl smaka!

Föregående Nästa
Skicka en rättelse