<img align="right" src="http://www.skitsnack.se/spiken/sga.bmp"></img>#Swedish Game Awards har prisat studentutvecklade spel sedan [[2002]] men årets tävling blir den största hittills. I samband med årets första Game Developers Evening som gick av stapeln i slutet av januari, med svenska #Dice som gäster, annonserades summan av prispengarna som står på spel i år - imponerande 130 000 kronor.

- Startskottet gick när vi ordnade några event på KTH där studenter fick komma och spela de senaste konsolspelen, säger Yashar Moradbakhti som är evenemangets strategiske rådgivaren. 2006, fyra år senare deltog 250 personer i 50 lag i tävlingen.

Projektledaren John-Philip Johansson tror att framgångarna beror mycket på att tävlingen drivs ideellt av studenter i entreprenörskapsföreningen Excitera vid KTH.

- Eftersom vi själva är studenter som gillar spel förstår vi vad som är viktigt för studenter, och kan nå ut till dem på deras villkor och hade vi inte varit fristående och ideella hade vi inte heller fått det breda stöd från branschen vi har idag.

John-Philip planerar inte bara för årets stora tävling, som kulminerar i en final i kulturhuset i juni. Det finns även önskemål om att plantera konceptet med en studentdriven spelutvecklingstävling i de andra nordiska länderna.

- Visionen är att inom några år organisera en nordisk final för de bästa bidragen, Nordic Game Awards. Första steget har varit att bygga upp ett internationellt intresse för tävlingen, vilket vi gjorde under 2006.

Närmast i tiden ligger nästa föreläsning som går av stapeln den 20 februari med talare från #Starbreeze Studios och #Massive Entertainment som båda har spännande titlar på gång.