Vi har sagt det förut men gör det gärna igen: 2011 har varit ett sanslöst spelår. Att ta sig hela vägen upp till FZ:s prispall får i det sammanhanget ses som en bragd utan dess like. Och nu är stunden inne. Guld, silver och brons ska delas ut till en mästerlig topptrio.

#CD Projekt är inte som andra sagoberättare. De har inte rutinen som kommer av att producera #Baldur's Gate, #Star Wars: Knights of the Old Republic, #Mass Effect och #Dragon Age: Origins. Inte heller har de erfarenheten av ett Elder Scrolls-epos, med en berättelse som tog sin början för sjutton år sedan. Nej, de polska visionärerna är inte som #Bioware eller #Bethesda. Men de har något annat; en passion och ett driv som inte kan köpas för pengar.

[video=7946]

#The Witcher 2 är årets bästa rollspel och ett hisnande kliv framåt sedan originalets stundtals genanta bugg- och bröst-chocker. Ändå ska utvecklarna lovordas för att de inte tummat på kärnan i vem Geralt är och hur Witcher-världen byggs upp. Sex har fortfarande en given plats, precis som rasism, våld, politik och incestuösa kungafamiljer. The Witcher 2 utger sig knappast för att vara en solskenshistoria och med sina kontroversiella ämnen är det ett givet val för spelare som vill ha något tyngre, något vassare.

CD Projekt visar på en mognad i sitt svåra andra spel.

Och mitt bland alla kungamord och förrädiska vändningar finns ett rollspel som leder längs olika vägar via val, som ofta tillhör en sublim gråskala snarare än svart och vitt, och den svarta sagan borde aldrig få ta slut. Det gör den kanske inte heller, för CD Projekt har visat en gång för alla att de sonat sina synder och är här för att stanna.

Läs FZ:s recension

Föregående Nästa
Skicka en rättelse
Måste hamnat fel... trodde detta var en sida för seriösa spel nördar, Plats nr 2 taadaa MINECRAFT, WTF? Och NEJ PORTAL2 är inte mycket bättre, ohh ja alla har rätt till att tycka vad man vill men tänk HARDCORE GAMER. 02/01 Där är ju 3 klass sklillnader mellan minecraft och dom andra spelen . Acepterar svaret " det hamnade på top 3 för det är svenskt" ok då 02/01 Kunde inte säga det bättre själv! Portal 2 <3 02/01 Kul med ett svenskt spel på top 3, Minecraft. Tycker många spel recensenter glömmer bort detta spel med sina fantastiska världar och musik som är i särklass det bästa digitala tv spels toner jag hört sen Zelda på nes. eleganta små ljud 02/01 Kan någon förklara vad fan det är som gör att minecraft kommer på andra plats ?? är det för att grafiken är världelös ? för allt är gjort av klossar ? intressant minecraft enligt er skulle vara bättre än storsäljare som batman , battlefield , cod . Tapp... 02/01 Portal 2 var ett så sjukt bra spel! För er som gillar Portal 2, ni måste se http://www.youtube.com/watch?v=5lICcfdftF0 =D 02/01 Portal 2 alltså. Ja man kanske måste ha det också då. Hur bra är ettan jämfört med tvåan någon som vet? Ettan fick jag gratis av Steam. 02/01 Helt rätt, roligaste co-op jag spelat i år va Portal 2. Man älskar att hata Glados. 02/01 Skriv snabbsvar: Fyll i ditt meddelande här och klicka på knappen "Skicka snabbsvar" nedan. OBS: När du svarar hamnar ditt inlägg alltid sist i tråden. 01/01 Aah på så vis 01/01