I början av förra veckan kunde vi presentera att den mångåriga tvisten gällande rättigheter kring Fallout-varumärket äntligen är över. Nu har informationen dykt upp och överrenskommelsen som kom till stånd innebär att #Bethesda Softworks numer äger alla rättigheter till Fallout-varumärket, vilket direkt innebär att #Interplay inte kommer släppa #Fallout Online, åtminstone inte så länge det baseras på varumärket.

- Även då vi tror starkt på styrkan i våra olika anspråk, är vi nöjda att vi slipper distraktionen och kostnaden av rättstvisten samtidigt som vi löser alla rättigheter till Fallout-varumärket. Fallout är en viktig ägodel för Zenimax och vi har nu möjlighet att utveckla framtida Fallout-titlar för våra fans utan tredjepartsinvolveringen eller någon annan parts rättsliga anspråk, säger Zenimax VD Robert Altman.

Det hela började när Bethesda gjorde anspråk på att Interplay inte upprätthållit avtalet för att utveckla sitt online-Fallout i och med att de inte säkrat de 200 miljoner kronor innan april 2009 var över, vilket deras överrenskommelse krävde.

Interplay får inte utveckla någonting baserat på Fallout-varumärket, men kommer få sälja och inkassera från försäljningen av #Fallout, #Fallout 2 och #Fallout Tactics till och med sista december 2013, varefter Bethesda tar över även där.

Så, kan det tänkas komma ett online-Fallout från Bethesda istället?