I helgen släpptes den första [f=2635 trailern] från spelet som baseras på den populära internetserien [[Penny Arcade]], till mångas glädje. I samband med detta annordnades en frågestund med en av skaparna på sajtens forum och fastän mycket fortfarande är hemligt rätades en del intressanta frågetecken ut. Nedan följer en sammanställning av de intressanste punkterna.

Vi kommer inte att få möjlighet att spela som någon av de två huvudkaraktärerna [[Gabe]] eller [[Tycho]], istället kommer du att få skapa en egen karaktär och enligt uppgift ska inställningsmöjligheterna vara stora. Frågor om övriga karaktärer kunde inte besvaras i nuläget. Detsamma gällde eventuell distribution via Xbox Live och episodernas längd. Den första delen kommer dock att kosta under tjugo dollar, dock oklart om både digital och traditionell distribution kommer att användas.

Utvecklaren #Hot Head, som till stor del består av folk från #Radical Entertainment, ska ha varit initiativtagaren till projektet men det är [[Mike Krahulik]] och [[Jerry Holkins]] som står för konceptritande respektiva storyskrivande. Utifrån Mikes teckningar skapas sedan de modeller och animationer som används i spelet. Cellshading kommer troligtvis att användas, fastän det inte fanns implementerat i den nysläppta trailern.

Slutligen verkar de ha kommit en bra bit in på utvecklingen, på frågan om släppdatum svarade Mike att det ligger månader bort, inte år.