#Saints Row: The Third-utvecklaren Jameson Durall hos #Volition säger att det "vore fantastiskt" om #Microsofts uppföljarkonsol till Xbox 360 inte kommer att acceptera begagnade spel. Han vill krossa begagnatmarknaden genom att helt enkelt låsa dina spel till din egna konsol, och poängterar att detta trots allt inte hindrar att andra i familjen får spela.

– Systemet är redan där för Microsoft. Allt de skulle behöva göra är att använda det DLC och den kodmodell de redan har för att låsa ett spel till ditt Xbox Live-konto. Varje butiksskiva skulle förmodligen behöva en unik nyckel någonstans i koden så att kontot skulle kunna länkas ordentligt. I bästa fall skulle det knyta en fullversion till konsolen det registreras på så att familjemedlemmar kan spela även om huvudkontot inte är inloggat, men det är precis så här deras nuvarande modell fungerar hur som helst, resonerar Jameson Durall.

– Det har sina svagheter som skulle behöva åtgärdas. Som speluthyrning. Jag är ett fan av hyrföretag eftersom de måste köpa exemplar av spelet för att kunna hyra ut dem och om någon gillar spelet finns det en chans att de köper det till sig själva. Jag skulle kunna tänka mig att Microsoft implementerar deras egna hyrtjänst och kanske ger dem en kod som aktiverar spelet i X antal dagar för en mindre summa.

Angående att låna ut spel till vänner så säger Jameson Durall att man skulle kunna göra något "liknande Amazon och deras Kindle Books-utlånings-policy.

– Licensen för spelet skulle kunna överföras för en bestämd tid till en annan Gamertag medan den ursprungliga ägaren inte har möjlighet att spela under den tiden. Känns som det borde fungera.

Sedan tidigare har rykten på internet spridits om att begagnade spel inte kommer funka på nästa Xbox-konsol. För spelutvecklarna är det givetvis värdefullt att folk köper nya spel och inte begagnade, eftersom de inte tjänar något på begagnathandeln. Microsoft har i dagsläget inte kommenterat ryktena.

Hoppas du att nästa Xbox förbjuder begagnade spel?

Bilden: Jameson Durall önskar att konsumenterna vore mer som handelsmannen i Resident Evil 4, som köper saker "till ett högt pris".