Windows Phone försöker brotta sig in på telefonmarknaden, och lockar bland annat med en massa nifty Xbox Live-funktioner. Vi tittar närmare på om och hur en Windows Phone-lur berikar din tillvaro.

Vad i hela friden, ska FZ börja testa mobiltelefoner? Nej, detta är varken ett test av någon mobiltelefon eller #Microsofts operativsystem Windows Phone 7.5, även kallat Mango, men de har en central roll. De nya Windows-telefonerna tycker nämligen om att krypa under täcket tillsammans med Xbox Live och Xbox 360 för att göra Xbox Live till en integrerad del av din vardag. Så om du skaffar en Windows-telefon för att vidga ditt Xbox Live-liv, vad får du? Och framför allt, är det bra? Det är det vi ska titta närmare på.

Telefonerna som har använts i testet är LG Optimus 7 och den helt nya Nokia Lumia 800, men det är egentligen irrelevant vilken telefon du har så länge den har senaste versionen av Windows Phone 7.5 Mango som operativsystem.

Direkt från kartongen

Det finns en rad funktioner för Xbox Live redan när man plockar upp telefonen ur kartongen. Att komma igång kunde inte vara enklare: gå in i telefonens inställningar och logga in med ditt Windows Live-id, Xbox Live-id eller Zune Passport. Klart.

Välkommen till ditt mobila Xbox Live-liv.

De inbyggda funktionerna handlar mest om att hålla koll på ditt Xbox Live-konto och din avatar, främst för att undersöka dina prestationer och jämföra dessa med dina kompisars. Bortsett från att alltid ha tillgång till den informationen är den enda praktiska funktionaliteten är att du kan ta emot och skicka Xbox Live-meddelanden och redigera din profil. Vill du klara av mer blir det till att lägga in en app eller två.

Däremot märks det att Microsoft lagt energi på att göra funktionerna underhållande. Avatarerna är animerade på samma sätt som i konsolen, men med en del andra animationer. Skaka intensivt på telefonen och din avatar kan ramla omkull, och det går att reta upp den så att den "krossar glaset" på telefonen. Ganska poänglöst, men faktiskt smått underhållande, och det ger liv till vad som annars hade varit ganska tråkiga skärmar.

Föregående Nästa
Skicka en rättelse