För ett par veckor sedan släpptes Steam Workshop för Skyrim, som låter dig ladda ner, betygsätta och uppdatera moddar. FZ tipsar om de tio nödvändigaste.

Om du vill piffa upp #The Elder Scrolls V: Skyrim med någon av alla de moddar som släppts sedan höstens premiär, men känner att du inte vill tjafsa runt i mappar eller installera tredjepartsprogram, är Steam Workshop något för dig. Där kan du söka efter moddar och se vilka som är de mest populära. Dessutom kan du betygsätta dem och därmed vara med i att bestämma vilka som är bäst.

Systemet är mycket enkelt. Klicka på en mod, läs om den och om du vill ha den klickar du på "subscribe" ("prenumerera" på svenska). På samma rad går det att gilla och ogilla modden, rapportera den och lägga till den i favoriter.

FZ har knåpat ihop en lista med tips på intressanta moddar från Steams topplista, och korta beskrivningar av hur de förbättrar ditt liv i Skyrim. Kika på den nedan, och lämna gärna tips på andra heta moddar i kommentarstråden.

Static Mesh Improvement Mod

#Bethesdas grafiker har uppenbarligen fuskat med texturer i Skyrim. På vissa ställen ser det väldigt slarvigt ut. Om du också är trött på de kantiga äpplena och 2D-grafiken bör du ladda ner den här modden som planar ut kantiga texturer och ger mer djup där det behövs.

Ett salladshuvud som ser ut som ett salladshuvud istället för en trasig boll.

Måste ha-faktor: Väldigt snygg och användbar mod. Ladda ner om din dator inte redan har problem med att köra spelet.

Enhanced Blood Textures

Du slår på din fiende. Från hans sår kommer någon slags röda klumpar. Realistiskt? Inte särskilt. För att få blod som ser ut som blod kan du ladda ner modden Enhanced Blood Textures. Den förbättrar texturerna som utgör blod i spelet.

Inga mer pixlar i blodet.

Måste ha-faktor: Skyhög – ger striderna en mer realistisk ton. Ladda ned!

Föregående Nästa
Troligtvis är du inte den enda. Men som det är nu med Steam Workshop så slipper du det som du beskrev. nu räcker det med att trycka på en knapp(subscripbe) i steam workshop, starta igång spelet. launchern laddar hem modden och installerar den åt dig sed... 06/03 Hade tänkt pröva Skyrim (är i övrigt inte så förtjust i serien) men kommer låta bli efter denna artikel. Om jag spelar spelet "som det är tänkt" så känns det som att jag går miste om en potentiell bättre spelupplevelse pga att dessa moddar finns tillgän... 05/03 Här är en Dungeon mod som jag själv har gjort. :) Denrik's Barrow http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=13443 Denrik's Barrow is my first attempt of creating my very own dungeon. My hope is that you will find it both entertaining and cha... 03/03 Schysst. 03/03 Skyrim Total Enhancement Project http://skyrim.nexusmods.com/downloads/file.php?id=11 No need to say more ;) 03/03 niiiiicceeeeeeeeeeee 02/03 Känns kanske lite offtopic... men bland alla 1000tals missar i Vanilla Skyrim så var det en som jag fastnade för lite extra. Hur i hela friden kan ett skin bli TYNGRE efter att man tagit BORT pälsen från ddet? 02/03 Är väldigt förtjust i nämnda enhanced blood textures, och A Quality World Map, det är sjukt drygt att inte kunna se vägarna i vanilla nej, jag spelar det på mitt nitendo 64 :O Den måste jag skaffa till min nästa genomspelning, borde ha varit med redan... 02/03 02/03 Det här är en mod jag ville ha redan i Morrowind och sen efter Skyrim släpptes tänkte jag börja en request tråd om det på officiella forumet. Behövdes dock inte för för tydligen var jag inte den enda som ville ha det, och här är den, fungerar inte perfe... 02/03
Skicka en rättelse