Om du vill piffa upp #The Elder Scrolls V: Skyrim med någon av alla de moddar som släppts sedan höstens premiär, men känner att du inte vill tjafsa runt i mappar eller installera tredjepartsprogram, är Steam Workshop något för dig. Där kan du söka efter moddar och se vilka som är de mest populära. Dessutom kan du betygsätta dem och därmed vara med i att bestämma vilka som är bäst.

Systemet är mycket enkelt. Klicka på en mod, läs om den och om du vill ha den klickar du på "subscribe" ("prenumerera" på svenska). På samma rad går det att gilla och ogilla modden, rapportera den och lägga till den i favoriter.

FZ har knåpat ihop en lista med tips på intressanta moddar från Steams topplista, och korta beskrivningar av hur de förbättrar ditt liv i Skyrim. Kika på den nedan, och lämna gärna tips på andra heta moddar i kommentarstråden.

Static Mesh Improvement Mod

#Bethesdas grafiker har uppenbarligen fuskat med texturer i Skyrim. På vissa ställen ser det väldigt slarvigt ut. Om du också är trött på de kantiga äpplena och 2D-grafiken bör du ladda ner den här modden som planar ut kantiga texturer och ger mer djup där det behövs.

Ett salladshuvud som ser ut som ett salladshuvud istället för en trasig boll.

Måste ha-faktor: Väldigt snygg och användbar mod. Ladda ner om din dator inte redan har problem med att köra spelet.

Enhanced Blood Textures

Du slår på din fiende. Från hans sår kommer någon slags röda klumpar. Realistiskt? Inte särskilt. För att få blod som ser ut som blod kan du ladda ner modden Enhanced Blood Textures. Den förbättrar texturerna som utgör blod i spelet.

Inga mer pixlar i blodet.

Måste ha-faktor: Skyhög – ger striderna en mer realistisk ton. Ladda ned!