Butikskedjan Game har varit i blåsväder den senaste månaden efter att bland annat #Electronic Arts krävt att företaget måste betala alla spel som ska säljas i förskott. Det är en enorm förskottskostnad som har skapat problem för Game. Under de senaste dagarna har det kommit fram att butiker i Europa, i synnerhet Storbritannien, inte kommer att ha spel från Electronic Arts i hyllorna efter EA-spelet SSX har släppts. Det inkluderar det massivt förbokade #Mass Effect 3.

En representant för Game i Sverige säger dock till FZ att svenska kunder inte behöver oroa sig.

– Det här inget som påverkar oss i Norden, säger han.

Han berättar att sedan Game blev nekat att köpa in spel på kredit från EA har relationerna varit väldigt frostiga. Företaget ger därför igen i Storbritannien genom att ställa in alla leveranser av spel från spelföretaget.

– Vi har blivit behandlade dåligt av Electronic Arts.

Striden mellan Electronic Arts och Game drabbar båda företagen ekonomiskt. Leveranserna av Mass Effect 3 i delar av Europa ställs in.

Butikkedjans chef, Ian Shepherd, twittrar följande:

– Vi har fått mycket respons, både ilska och stöd. Det är förståeligt. Ingen vinner något på det här, men jag är säker på att vi som bransch kommer att ta oss igenom detta.

De som har förbokat och betalat Mass Effect 3 på Game i Storbritannien kommer att få pengarna tillbaka plus en check på fem pund.

Hur länge striden kommer att pågå är oklart. Påverkas dina planerade spelinköp av butikkedjans kamp för överlevnad?

Electronic Arts vill inte lämna några kommentarer kring konflikten till FZ.