#Microsoft kommer inte inkludera någon form av skivenhet när nästa generations konsol från företaget släpps, säger källor till spelbranschsajten MCV. Även om just skivor blir ett Xbox-minne blott, kommer någon form av utbytbar solid-state-enhet implementeras, men om det blir standardiserade SD eller någon annan form är oklart.

Därtill ska Microsoft ha ett av de striktaste NDA:s som källan någonsin skådat. Det vill säga, att om Microsoft fick reda på vem som röjt den här informationen skulle det inte vara särskilt trevligt för källan eller källans potentiella företag.

Konsolen ska släppas 2013, och ett tillkännagivande vore inte helt oväntat under sommarens E3-mässa.

Microsoft svarade på MCV-ryktena med följande uttalande:

– Xbox 360 har funnit nya sätt att utöka sin levnadscykel genom att exempelvis introducera kontrollfria upplevelser med Kinect och genom att återuppfinna konsolen med ett nytt gränssnitt och nya underhållningspartnerskap. Vi tänker alltid på vad nästa steg är för vår plattform och hur vi ska kunna fortsätta kämpa mot livscykelkonventioner. Utöver det kommenterar vi inte rykten eller spekulationer.

Ta informationen med en nypa salt, om än att MCV är mycket välrenommerade och troligtvis inte skulle gå ut med information om de inte kände att de hade någon form av fog för det.

Hur en skivlös generation skulle påverka branschen är inte helt lätt att förutspå. Hur tänker du kring det hela?

Bilden på Vilhelm I av Wurttemberg visar herrn på hans ädla arabiska fullblod, en synnerligen fin häst som inte bryr sig nämnvärt om skivenheter.