Som FZ tidigare avslöjat är förbättrade versioner av Baldur's Gate och Baldur's Gate II på gång, det första spelet ska släppas redan under sommaren. Nu förklarar utvecklarna #Beamdog att de bara ser detta som en början – det stora målet i horisonten är att få utveckla #Baldur's Gate III.

– Baldur's Gate 3 är vårt långsiktiga mål. Vi har massor av saker att få ordning på innan ett sådant projekt kan startas. Så i nuläget finns inget sådant projekt men det är det vi vill göra. Men vår tanke har varit att Enhanced Edition för BG 1 och 2 känns vettigt innan det kommer något Baldur's Gate 3, säger Beamdog-anställde Cameron Tofer.

Ett eventuellt Baldur's Gate III skulle kunna bli Kickstarter-finansierat, och Cameron Tofer nämner att hans studio blivit mycket imponerade och inspirerade av det Brian Fargo lyckats åstadkomma i och med Wasteland 2-insamlingen.

Vad kan då fansen vänta sig av nyversionerna av två av datorrollspelshistoriens mest älskade titlar?

– Vi har lagt till sidohistorier, berättelser som knyter ihop saker, ofärdiga historier... När det gäller nya typer av färdigheter så har vi fler utannonseringar på väg, säger Cameron Tofer.

Ett gäng av #Biowares ursprungliga Baldur's Gate-skapare har rekryterats av Beamdog för att se till att Enhanced Edition-versionerna får den rätta känslan.