I en intervju inför släppet av Xbox360-versionen av #The Witcher 2: Assassins of Kings pratar #CD Projekt bland annat om de sexscener som finns i spelet.

– Jag tror att spel utvecklas. I början var publiken lite annorlunda och vissa tror fortfarande att spel är för barn. Vi tror inte att så är fallet. Vår åsikt är att spel är som interaktiva filmer. Du kan jämföra det med att läsa en bok eller se en bra tv-serie. Det är en djup berättelse och vår målgrupp är en mogen publik, säger Marek Ziemak, lead level artist på företaget.

Han menar att karaktärerna inte har omotiverat sex i The Witcher 2 och att spelutvecklare måste få ha samma kreativa frihet som alla andra medier.

– Vi använder allt det som redan används av andra författare, regissörer och andra medieskapare. Det handlar inte om att ha sex i spelet bara för sexets skull, det handlar om kreativ frihet och att ha samma möjligheter och använda samma vapen som alla andra kreativa människor.

#The Witcher fick mycket kritik för att vara sexfixerat. Bland annat av FZ:s recensent som kallade spelet "som Leisure Suite Larry – med snyggare grafik och utan könssjukdomar". The Witcher 2, däremot, har inte fått riktigt lika mycket kritik. FZ:s Assassins of Kings-recensent benämnde till och med spelet som smakfullt.

Vad tycker du – borde sex finnas i spel?