Diablo 3 är snart här! Men, känner du lite i smyg att du är osäker på klasserna, eller är detta rentav din första date med Diablo-världen? Misströsta inte! Förbered dig för vårens största release med FZ:s guide.

Tolv år. Så lång tid har det gått sedan #Blizzard släppte loss action-rpg:t #Diablo II på världen. På tisdag är det alltså dags för fortsättningen, men om du hör till dem som faktiskt inte bekantat dig med Sanctuary, Tristam och galna kor bjussar FZ:s Mikael Hällgren på en snabbstartsguide. Kort sagt: allt du behöver veta för att komma igång med klickfesten.

Först en notis: efter de beskrivna färdigheterna står en siffra inom parentes. Den betyder vilken nivå som behöver uppnås för att kunna använda färdigheten. Med det sagt börjar vi guiden med...

Barbarian

Barbarian är en närstridskämpe med stora vapen och tung utrustning. Den här klassen är ett bra val för dig som aldrig har spelat ett action-rpg förut. I och med rejält med skydd kan barbaren stå emot en stor mängd skada utan att dö och klassens färdigheter är enkla att förstå och använda.

Barbaren är en brutal krigare som generar vrede genom att strida och ta emot skada. Vreden använder klassen till att bygga upp enorma attacker som kan döda horder av fiender.

Barbaren använder sig av resursen Fury i strider. Den byggs upp genom att slå på fiender och ta skada, och den tar slut när färdigheterna används. För maximal effektivitet bör du slänga dig in i nästa strid direkt eftersom Fury sakta försvinner när du inte svingar ditt vapen eller tar stryk.

De första färdigheterna du får är Bash (1) och Hammer of the Ancients (2). Det är färdigheter som jag rekommenderar dig att behålla eftersom de kompletterar varandra bra. Bash ger extra skada när du riktar in dig på en fiende medan Hammer of the Ancients kan krossa flera fiender på samma gång. Du kan prova dig fram med att byta ut Bash mot Cleave (3) istället för att snabbare plöja igenom horder av fiender. Men då är det viktigt att samla upp många fiender på samma ställe för att utnyttja dina färdigheter effektivt. Akta bara så att du inte fastnar mitt i horden. Barbarians är tåliga – inte odödliga.

Sedan väljer du action bar-färdighet. Ground Stomp (4) eller Leap (8)? Antingen kan du göra fienderna försvarslösa i några sekunder eller hoppa från en fiendehord till en annan. Personligen väljer jag Leap eftersom det sparar mig tid och låter mig hoppa vidare till nästa strid direkt för att förlora så lite Fury som möjligt.

Plus: Bra skydd, mycket skada, enkel att hantera
Minus: Långsamma attacker, måste vara nära fienderna

Föregående Nästa
Skicka en rättelse