#Wasteland 2 är på riktigt. Så på riktigt att det tog sig förbi målet på 900 000 dollar och idag är uppe i över 1,6 miljoner dollar, vilket innebär att spelet även kommer till Mac och Linux. Nu har det röjts att om kickstartern drar in 2,1 miljoner dollar kommer #Obsidian Entertainment hjälpa #Inxile Entertainment med utvecklingen, däribland studions Chris Avellone. Brian Fargo och en del på Obsidian har ett långt förflutet då de bland annat låg bakom de tidiga Fallout-spelen, #Icewind Dale och #Planescape: Torment när de arbetade under #Black Isles flagg.

– Wasteland är ett av mina favoritrollspel genom tiderna, och när Brian frågade mig om jag skulle vilja arbeta med uppföljaren, tog jag chansen. Även om jag arbetade på Fallout 2 och Fallout: New Vegas så är möjligheten att jobba med den spirituella efterföljaren till Fallout-varumärket en riktig ära, säger Avellone till RPS.

Detta innebär enligt Fargo att de får tillgång till talang på #Neverwinter Nights 2- och #Star Wars: Knights of the Old Republic II-nivå, samt att de får tillgång till delar av Obsidians spelmotor och teknologi-utbud vilket gör att de kan fokusera mer på att få in material och skapa världen.

2012 är ett fantastiskt spännande år för pc-spelare, eller hur tänker du?