Höstens och vinterns forskardebatt om spelvåld har rört upp mycket känslor. Men vad tycker spelarna själva om hälsolarmen och moralpaniken? Vi har givetvis frågat.

Igår publicerade vi en artikel om den infekterade speldebatten som florerat olika medier under vintern. Då fick forskarna komma till tals – idag är det spelarnas tur. FZ har pratat med sex olika gamers om mediernas hälsolarm i samband med spel, och om våldsam fiktion faktiskt kan orsaka verkligt våld.

Föregående Nästa
Jag tycker Orvar Säfström har en viktig poäng när han säger: "Tyvärr kan också de ändlösa angreppen leda till en återhållen intern debatt. Man undviker att ta upp verkliga problem inom spelkulturen eftersom man inte vill ge gratis ammunition till spelha... 10/04 Du kanske skulle skriva en barnbok om rymden eller nåt :) 09/04 I de undersökningar jag sett så är medelåldern i genomsnitt 35. 09/04 Vilka arter är det som är mer högfungerande och högförstående i jämförelse menar du? 08/04 Eftersom människan är en lågfungerande och lågförstående ras så kommer det alltid att finnas primitva saker som lockar oss, som våld i spel, våld i tv etc. Det är som med alkohol, våra kroppar är inte gjorda för det men som primitiv ras dricker vi ändå... 08/04 - "Har du hört den förut?" - Ja 08/04 Moralpanik eller inte - jag kan absolut se en problematik i att unga människor exponeras för grovt våld oavsett om det sker när de tittar på film eller MMA-matcher eller om de spelar datorspel där våldet är både grafiskt och realistiskt. Inte därför att... 07/04 Om nu datorspel hade gjort spelare våldsamma så borde det absolut inte vara en massa bollande mellan de olika undersökningarna de gör där vissa "bevisar " och andra motbevisar kopplingen mellan spelvåld och riktigt våld, fram och tillbaka, om och om ige... 07/04 Hmm, det var inte allt förlänge sedan vi hade obligatorisk värnplikt i Sverige, ändå är majoriteten av dessa som gått igenom värnplikt inte benägna att gå ut och skjuta ihjäl människor, spränga byggnader/fordon, eller skada. Men TV-Spel, det kan influer... 07/04 Låt alla de som tycker spel är våldsamma få spela Red Orchestra. ;) 07/04
Skicka en rättelse