<img src="http://www.fz.se/bildarkiv/images/Super_Mario_Galaxy/Super_Mario_Galaxy_Screenshot_with_Player.thumb.jpg" width="100" height="70" border="0"></img>
Oseriöst företag?
När spelsajten GameCritics skribent Chi Kong Lui genom ett blogginlägg påstår att #Nintendo inte gör spel för - som det kallas - "hardcore gamers" anlägger man samtidigt grunden för ännu en vända i den infekterad debatten om ett företag som av sina belackare beskylls göra spel primärt för barn och en ung målgrupp.

<img src="http://www.fz.se/bildarkiv/images/Nintendogs__DS_/tushin02.thumb.jpg" width="100" height="75" border="1" hspace="5" vspace="5" style="border: 1px solid black;"></img>
NintendogsKärnan i kritiken sägs vara att man är ovilliga att lyssna på vad riktiga spelentusiaster egentligen vill ha och istället väljer att satsa på populistiska lösningar (allt från pekkänsliga skärmar och [[Pokémon]] till hundsimulatorn #Nintendogs) som inte är vad seriösa spelare efterfrågar - "För de som verkligen är hängivna Nintendo - och det här kan vara ett beskt piller att svälja - så är sanningen att Nintendo inte gör spel för dig". Onekligen hårda ord.

?

Vad tycker du? Är GameCritics helt ute och cyklar eller har man fog för sina ord? Förtjänar Nintendo verkligen stämpeln som ett företag som vänder sig till barn? Är företagets hårdvara fortfarande ett självklart val för "hardcore gamers"? Sjung ut dina åsikter i FZ Forum!