I februari satte kanske en eller två av er kaffet i vrångstrupen när #Blizzard och #Valve började kämpa om varumärket Dota. Men nu kan ni ta det lugnt, då de via ett pressutskick röjer att de kommit överrens om en lösning. Valve fortsätter använda sig av Dota ur en kommersiell vinkel, medan Blizzard har rätten till det ur en ickekommersiell synvinkel för att Blizzards community ska kunna använda sig av namnet på sina nivåer i Blizzards spel. I och med det byter Blizzard DOTA namn till #Blizzard All-Stars och Dota 2 förblir Dota 2.

– Såväl Blizzard som Valve är medvetna om att det i slutändan handlar om att spelare helt enkelt vill kunna spela de spel de ser fram emot, så vi är glada att vi kommit överens på ett sätt som låter oss båda fokusera på det. Som en del av denna överenskommelse byter vi namn på Blizzard DOTA till Blizzard All-Stars, vilket är ett namn som bättre reflekterar spelets design. Vi ser fram emot att ge mer information om det i ett senare skede, säger Rob Pardo på Blizzard.

– Vi är nöjda att vi kunde få till en överenskommelse med Blizzard utan att behöva tvista på ett sätt som inte skulle gagnat någon. Vi vill båda fokusera på det våra fans bryr sig om, skapa och få ut fantastiska spel till våra communities, instämmer Gabe Newell på Valve.

Fler detaljer kring deras avtal i frågan vill de inte röja.

Vad tänker du om deras uppgörelse?