Nu är det snart dags för nästa konsolgeneration och det är spännande att se hur de olika konsolgiganterna kommer särskilja sig, men inför föregående generation var det inte en lika jämn utgångspunkt mellan de olika aktörerna. #Microsofts före detta exekutiva chef Robbie Bach var med vid detta skifte, och talade nyligen ut på Northwest Entrepreneur Network-evenemanget i Seattle.

– En del av de framgångar Xbox rönte var på grund av det faktum att Sony gjorde en del inte särskilt smarta val. De hanterade sin 70-procentiga marknadsandel dåligt. Det är en lång historia. Övergången till Playstation 3 var riktigt, riktigt dålig. Och väldigt svår. De felhanterade kontakten med sina partners, de felhanterade kostnadsstrukturen. De gjorde sin kommande plattform så komplicerad att utvecklare inte kunde utveckla till den, sa Back (via Geekwire).

Däremot menar han på att det var mycket svårare att ta sig in på den mobila musikmarknaden med Zune, i och med att #Apple höll fast marknadsgreppet.

– De har gjort väldigt, väldigt få misstag under de senaste tio åren. Det är riktigt häpnadsväckande. Jag ger dem mycket credit för det. Jag håller inte alltid med om allting de gör, men de har gjort anmärkningsvärt få misstag. Om du är i uppstartsfasen och dina motspelare gör inga misstag, då blir det svårt att ta plats i världen, och det spelar ingen roll hur mycket pengar du har.

Håller du med Bach om hans uttalanden?

(Bildtext: Nej Gates, det spelar inte alltid roll hur mycket pengar man har.)