Utgivaren Nordic Games köper upp spelbutikskedjan Games skandinaviska verksamhet, vilket omfattar 44 butiker i Sverige, 11 i Norge samt nätbutiker. Via ett licensavtal kommer butikerna fortsätta att heta Game, och enligt Lars Wingefors som går in som ny VD så kommer spelarna inte märka av några omedelbara skillnader efter uppköpet.

– Nej, inte alls. Så som det var igår kommer det vara idag, men förhoppningsvis ska vi kunna ge ännu bättre erbjudanden. Vi har goda finanser och 20 års erfarenhet av branschen, säger han till FZ.

Lars Wingefors drev spelkedjan Nordic Games redan på 90-talet, och säger att det finns en färdig strategi på hur verksamheten ska förändras. Förutom spelförsäljningen kluras även på andra projekt som exempelvis spelrelaterad merchandise eller kompletterande teknikprodukter. Fastän det inte gått lysande för Game i England på sistone så "är det ett fint bolag i Sverige", framhäver han.

Game i Skandinavien har 270 anställda och 44 butiker spridda över landet. Omstruktureringen kan innebära uppsägningar eller att vissa butiker på sikt får slå igen, men inget tycks vara klart i dagsläget.

– Vi gör en översyn, inklusive personalen, men jag vill inte svara på en sån diskussion. Vi kommer behålla den absoluta mängden butiker men göra en översyn av butiker, till exempel i köpcentrum. Vi ser över hela vårt butiksnät, och om det inkluderar att ett par butiker måste stänga så är det så, säger Lars Wingefors.

Brukar du handla på Game, och tror du att det här köpet kommer göra butikskedjan än bättre i framtiden?